Slot ziet duel in eindfase eindelijk kant van Feyenoord op vallen

8 December 2023, 09:17 uur
Sport
mainImage
ANP

Arne Slot was allesbehalve tevreden over het spel van Feyenoord tegen FC Volendam (3-1). De trainer van de Rotterdammers was wel blij dat het in de eindfase van een wedstrijd eindelijk een keer de goede kant op viel voor zijn elftal.

"Dit seizoen is het constant zo dat als we die treffer nodig hebben en er dicht bij zijn, dat die dan niet valt. Dat gebeurde tegen Lazio in de Champions League en zondag tegen PSV miste Mats Wieffer een enorme kans", sprak Slot tegen ESPN. "Vorig seizoen sloegen we wel vaak toe op die momenten. Daarom werd een goed seizoen ook een superseizoen."

Santiago Giménez kopte Feyenoord in de 94e minuut op voorsprong tegen Volendam en daarna scoorde ook Igor Paixão nog. "Ik vond niet dat Giménez daarvoor nu de beste 93 minuten uit zijn loopbaan speelde", aldus Slot met een lach. "Maar hoe slecht hij ook speelt, hem laat je altijd staan. We creëerden weinig kansen in een hele matige wedstrijd. Des te knapper is het dat we dan toch nog scoren."

Slot vindt niet dat zijn elftal hard toe is aan de winterstop. "In december spelen veel teams niet hun beste voetbal, maar gaat het vooral om resultaten behalen. Woensdag staat er tegen Celtic misschien niet zoveel meer op het spel, maar we willen op een waardige manier afscheid nemen van de Champions League."

 


Door: ANP