Slot niet helemaal tevreden over Feyenoord ondanks zege op PEC

8 October 2023, 15:29 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-coach Arne Slot zag zijn ploeg domineren tegen PEC Zwolle en eenvoudig met 2-0 winnen, maar hij was niet helemaal tevreden. "Het was goed genoeg om van PEC te winnen, maar we hebben niet het niveau aangetikt dat ik wil zien, met name in de eerste helft", zei de coach bij ESPN. "Het tempo was niet zoals ik het graag zie."

Slot was er niet helemaal gerust op. "We zijn niet in problemen geweest, maar het moet ook niet fout vallen. Dan speelden we te langzaam om het dan recht te zetten. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet."

De coach was niet helemaal tevreden over Yankuba Minteh die in zijn ogen veel voor eigen kans ging. "Hij is altijd bij dreiging betrokken, maar heeft daar niet het maximale rendement uitgehaald." Santiago Giménez deed dat wel. Hij scoorde twee keer en bracht zijn totaal na acht wedstrijden op twaalf doelpunten. "Ik ben heel blij dat hij deze goals heeft gemaakt en weet dat hij wel blijft scoren."

Quilindschy Hartman vond ook niet dat het de beste wedstrijd van Feyenoord was, maar dat het goed genoeg was geweest voor drie punten. "We wisten na de Europese wedstrijd dat het belangrijk was dat we goed zouden beginnen", zei de 21-jarige verdediger. "Daar kunnen we niet tevreden over zijn. We verloren vaak de tweede ballen en moesten te veel verdedigen. Ik denk dat we dat in de tweede helft goed hebben opgepakt en uiteindelijk naar een makkelijke overwinning voetbalden."

 


Door: ANP