Slot heeft met Feyenoord zin in Klassieker, ondanks de historie

19 March 2022, 19:56 uur
Sport
mainImage
ANP
Trainer Arne Slot.

Trainer Arne Slot van Feyenoord kijkt uit naar de Klassieker van zondag tegen Ajax. Hoewel Feyenoord de laatste vijf duels met de aartsrivaal allemaal verloor zonder zelfs een doelpunt te maken en in 2005 voor het laatst won in Amsterdam, gaat de Rotterdamse ploeg volgens Slot zonder angst naar de Johan Cruijff ArenA.

"Dat het voor de Feyenoord-supporter bijzonder frustrerend is dat we daar al zeventien jaar niet hebben gewonnen, dat moge duidelijk zijn. Maar deze groep straalt constant uit dat van moedeloosheid geen sprake is", aldus Slot. "Dit is een nieuw seizoen, met een nieuwe staf en heel wat nieuwe spelers. We hebben vooral ongelooflijk veel zin om deze wedstrijd te spelen. We beseffen dat we met Ajax een tegenstander treffen die Europese top is. Maar het is juist leuk om je daartegen te wapenen, net zoals we in De Kuip ook hebben gedaan tegen ze. We lieten Ajax er toen slecht uit zien. Hopelijk lukt dat nu weer en zijn we zelf beter aan de bal dan toen."

Ajax won in december in Rotterdam met 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een strafschop van Dusan Tadic. De laatste uitzege van Feyenoord in de Klassieker dateert van 28 augustus 2005, via doelpunten van Salomon Kalou en Dirk Kuijt (1-2).

"Een trauma? Nee, het is wat te kort door de bocht om de hele historie mee te nemen als zoveel dingen dit seizoen anders zijn bij Feyenoord", zei Slot. "Het geldt voor veel clubs dat ze de afgelopen jaren weinig hebben gewonnen in Amsterdam. Daar zijn wij niet de enige in."

Slot keerde zaterdag terug bij Feyenoord, nadat hij de afgelopen dagen thuis had gezeten vanwege een coronabesmetting. "Het mocht het woord 'ziek' niet eens dragen. Als trainer zou je hier normaal nooit voor thuis zijn gebleven en vroeger zou ik als voetballer met deze klachten zeker gespeeld hebben", aldus Slot. "Maar ja, als het corona is, dan heb je je aan de regels te houden."

Naast Slot keerden ook de verdedigers Gernot Trauner en Marcus Pedersen zaterdag na een coronabesmetting terug op het trainingsveld. De circa drieduizend Feyenoord-fans die de ploeg op Varkenoord met vuurwerk en fakkels kwamen aanmoedigen, zagen ook dat linksback Tyrell Malacia na een lichte blessure weer op het veld stond.

"Het moet nog blijken hoe fit ze allemaal zijn en of ze kunnen spelen", aldus Slot, die in ieder geval de geblesseerde doelman Justin Bijlow en de geschorste spelmaker Orkun Kökcü mist. Feyenoord begint met 8 punten achterstand op Ajax aan het duel.

 


Door: ANP