Slot geniet in droge dug-out van 'beste half uur' Feyenoord

6 February 2022, 14:54 uur
Sport
mainImage
OrangePictures
Arne Slot.

De spelers van Feyenoord hebben hun trainer Arne Slot een groot plezier gedaan in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Sparta. Terwijl het hard regende in De Kuip, nam Feyenoord al in de openingsfase een voorsprong van 2-0. Slot zag het, verscholen in de droge dug-out, goedkeurend aan.

"Dit was een van onze beste wedstrijden dit seizoen", zei Slot bij ESPN. "De jongens hebben me een groot plezier gedaan, zeker het eerste half uur. Zo goed heb ik Feyenoord dit seizoen nog niet zien spelen. Het was indrukwekkend: het tempo, de beweging, het 'los' spelen van een tegenstander die toch weer met de hele ploeg voor het doel stond. Met als ultiem moment de 2-0, die we vanuit de keeper helemaal opbouwen en afmaken. Ik kon het gelukkig droog vanuit de dug-out aanschouwen."

Feyenoord versloeg Sparta met 4-0 en verkleinde de achterstand op PSV, de nummer 2 van de Eredivisie, tot 1 punt. "Dat is heel prettig. Als je derde staat, kijk je in eerste instantie naar de ploegen boven je", aldus Slot. "Maar de ploegen onder ons blijven ook winnen. Feit is dat het volledig terecht is waar we staan als je ziet hoe we voetballen."


Door: ANP