Slordig Feyenoord verspeelt punten in Volendam

4 April 2024, 21:18 uur
ANP
Arne Slot.

Regerend landskampioen Feyenoord is er niet in geslaagd om bij FC Volendam te winnen. De nummer 2 van de Eredivisie kwam bij de hekkensluiter niet verder dan 0-0. De achterstand van het team van trainer Arne Slot op koploper PSV is nu 9 punten. Er resteren nog zes competitiewedstrijden.

Eerder dit seizoen had Feyenoord ook al veel moeite met Volendam. Toen werd het in Rotterdam 3-1 door twee doelpunten in blessuretijd. Die kwamen op naam van Santiago Giménez en Igor Paixão. Ditmaal waren ruim tien minuten blessuretijd niet afdoende om alsnog te scoren.

De 19-jarige Portugees Vivaldo Semedo eiste in de eerste helft in Volendam de aandacht op. Eerst schudde de centrumspits na iets meer dan een kwartier Thomas Beelen en Dávid Hancko van zich af om vervolgens met links de paal te raken. Vlak voor rust schatte Beelen een lange bal van de thuisploeg verkeerd in, waarna Semedo zijn boogbal net over het doel zag verdwijnen.

Een slordig Feyenoord kreeg in de open wedstrijd ook mogelijkheden. Giménez stuitte kort na de eerste kans van Semedo op Volendam-doelman Mio Backhaus en schoot in tweede instantie over. Een minuut na de tweede grote kans voor Semedo misten Paixão en Calvin Stengs.

Bij Volendam kon de aangeslagen Semedo niet verder. Hij werd halverwege vervangen door Robert Mühren. Feyenoord bleef aanvankelijk ongewijzigd, maar Slot voerde na 56 minuten toch een dubbele wissel door. Bart Nieuwkoop en Ondrej Lingr losten López en Minteh af. De Gambiaan en Paixão waren eerder gevaarlijk namens de Rotterdammers.

Een doelpunt bleef echter uit, ook toen Paixão een vrije trap op de buitenkant van de paal knalde. In de slotfase begon de tijd te dringen voor de bezoekers. Slot wisselde aanvallend, maar de zo gewenste treffer bleef uit, ook na ruim tien minuten blessuretijd. Zo kwam er een einde aan de reeks waarin Feyenoord in elke van zijn laatste veertig uitwedstrijden in de Eredivisie wist te scoren.

Zondag speelt Feyenoord thuis de Klassieker tegen Ajax.