Slecht veld doet GSV uitwijken naar Stolwijk

1 December 2019, 12:03 uur

GSV won zaterdag met 4-0 van Stolwijk. De wedstrijd stond als thuiswedstrijd voor GSV te boek, maar werd vanwege de slechte gesteldheid van het veld in Stolwijk gespeeld.

"Donderdag werd er in overleg met Jodan Boys besloten om het veld niet te belasten en de wedstrijd van GSV af te keuren. Vrijdag werd er heen en weer gebeld met de KNVB en Stolwijk om de wedstrijd om te draaien en op het kunstgras van Stolwijk te laten spelen. Na aardig wat telefoontjes bleek dit mogelijk en werd GSV-Stolwijk in Stolwijk gespeeld. En zal de wedstrijd later in het seizoen bij GSV worden afgewerkt", aldus Dennis Jongenelen.

Om 15u00 werd er afgetrapt op het mooie complex van Stolwijk. De jonge gasten van Stolwijk tegen de oude(re) rotten van GSV. GSV had de afgelopen drie weken niet getraind en had alleen een wedstrijd tegen CVC in de benen (6-3 verlies). Tegen Stolwijk wilde GSV de goede lijn die het in de competitie heeft ingezet doortrekken.

Communicatiefout
Het begin was voor Stolwijk. De ploeg speelde de bal geduldig rond en konden vaak de vrije man vinden. Zonder gevaarlijk te worden had Stolwijk de overhand. Na 10 minuten was er een communicatiefout in de defensie van GSV wat tot de eerste kans van Stolwijk leidde. Bert Jan Marchand pakte 1 op 1 de bal en redde hiermee zijn ploeg.

GSV had moeite om het spel te maken op het goede kunstgrasveld van Stolwijk. In de 20ste minuut kreeg GSV aan de rechterkant van het veld een vrije trap. Jongenelen lepelde de bal naar de vrijstaande Toonen bij de tweede paal en hij kopte raak: 0-1. Tegen de verhouding in kwam GSV op voorsprong. In de 27e minuut volgde er een corner die werd getrapt door Hans Vergoed. Op miraculeuze wijze kopte wederom Toonen de bal in de goal: 0-2.

Kort daarna volgde er een scrimmage aan de zijkant waarna vervolgens Jongenelen zijn tegenstander passeerde en de bal speelde op de vrijstaande Kevin de Jong. Deze legde de bal panklaar voor de inlopende Marciano van Weenen: 0-3. GSV ging met opgeheven hoofd de kleedkamer in maar wist wel dat het voetballend beter moest. In de tweede helft toonde GSV iets meer voetbal zonder daadwerkelijk grote kansen te creëeren. Een mooie streep van Hans Vergoed werd afgefloten door een eerder vernomen handsbal. Na een fenomenale assist van Henos Michael kon Kevin de Jong alleen op de keeper aflopen. De Jong omspeelde de keeper en tekende voor de 0-4. GSV kwam niet echt meer in de problemen en dus werden er drie punten meegenomen uit Stolwijk.

Henos Michael: "Na een moeizame wedstrijd zijn we toch zeer effectief gebleken. Ik hoop dat ik de trainer heb kunnen laten zien dat ik van toegevoegde waarde kan zijn op het middenveld. Met 9 punten, 14 goals voor en 0 tegen uit de laatste drie wedstrijden blijkt dat we op de goede weg zitten’.

Toch goedgekeurd
Achteraf bleek dat er zaterdag ‘gewoon’ gevoetbald had kunnen worden bij GSV. De consult van Jodan Boys keurde het veld in de ochtend goed waardoor de lagere jeugd hun wedstrijden op veld 1 van GSV mochten spelen. Niet ten goede maar ach...

De laatste twee wedstrijden voor de winterstop worden lastige potjes. Allereerst wacht Gouderak uit, waar het van horen en zeggen kan spoken aan de dijk. Daarna wacht de koploper zonder puntverlies Floreant. Al met al kan de balans na deze wedstrijden worden opgemaakt. Wil GSV nog een rol van betekenis spelen, zullen beide wedstrijden moeten worden gewonnen.