Sjoerd den Hertog derde bij Open NK op Weissensee

27 January 2019, 10:20 uur
Sport
mainImage

Marathonschaatser Mart Bruggink heeft op de Weissensee in Oostenrijk het Open NK op zijn naam geschreven. De 30-jarige rijder van Bouwselect bleek na 150 kilometer afzien de slimste en de sterkste. Op het laatste stuk naar de finish wist hij de ontsnapte Willem Hoolwerf te achterhalen waarna hij solo over de finish reed.

Hoolwerf eindigde na bijna vier uur ploeteren als tweede en de Goudse schaatsenrijder Sjoerd den Hertog, lid van Schaats Club Gouda, kwam als derde binnen. De meeste schaatsers die de finish haalden, waren vrijwel uitgeput. ,,Mijn eerste overwinning en meteen een heel mooie'', jubelde Bruggink bij de NOS. ,,We hebben het met elkaar in onze ploeg geweldig gedaan.''

De Goudse schaatser Sjoerd den Hertog verkeert in een bloedvorm. Hij won afgelopen donderdag op de Weissensee al de Aart Koopmans Memorial. De 27-jarige marathonschaatser versloeg na 80 kilometer Jordy Harink in de sprint. Niels Overvoorde finishte daar vlak achter als derde. Den Hertog was dit seizoen ook al drie keer de beste in de KPN Marathon Cup.

Zie ook https://nos.nl/artikel/2268812-den-hertog-en-kamminga-sprinten-naar-zege-in-aart-koopmans-memorial.html

Carla Ketellapper-Zielman pakte na 100 kilometer de zege bij de vrouwen op het Open NK. De 34-jarige routinier troefde uit een kopgroep van twaalf schaatssters in een lange sprint Iris van der Stelt en Kelly Schouten af. De bestudering van de videobeelden moest eraan te pas komen om een winnaar aan te wijzen.

Voor Ketellapper-Zielman is het alweer de derde keer dat ze de titel pakt bij het Open NK op de Weissensee. Ze deed dat eerder in 2010 en 2016.