Gouds Dagblad | Sjinkie Knegt present op World Cup Shorttrack

Sjinkie Knegt present op World Cup Shorttrack

mainImage

Sjinkie Knegt maakt komend weekeinde zijn rentree op het shorttrackijs. Na een jaar revalideren van een ernstig ongeluk staat de Fries aan de start in de zesde en laatste World Cup Shorttrack in Dordrecht. Ook de kersverse Europees kampioen Suzanne Schulting is van 14 tot 16 februari te zien in de Sportboulevard!

Nederlands beste shorttracker ooit voelt zich ruim een jaar na het ongeluk met zijn houtkachel nog niet in topvorm, maar is klaar voor zijn eerste officiële wedstrijd sinds 2018. "Ik ben niet extreem goed, maar wel goed genoeg om mooie dingen te laten zien", zei Knegt bij een persmoment in het Dordrechts Museum. "Fysiek heb ik nergens last meer van. De vraag is of ik conditioneel zo goed ben als ik hiervoor was. Ik ga er blanco in en dan zien we wel waar het schip strandt."

De dertigjarige Knegt kwam niet meer in actie sinds hij begin 2019 ernstige brandwonden opliep bij een ongeluk met een houtkachel. Hij traint al maanden weer met de Nederlandse ploeg en hoopte eigenlijk begin januari op de NK in Leeuwarden of de EK in Hongarije al zijn rentree te maken, maar bondscoach Jeroen Otter nam de gretige Fries tegen zichzelf in bescherming.

Vorige week bij de World Cup in Dresden was Knegt overigens al aanwezig als toeschouwer. Een bewuste tactiek om hem weer even te laten wennen en zo helemaal klaar te stomen voor het hoofddoel: zijn rentree voor eigen publiek in Dordrecht, waar hij dankzij een wildcard direct geplaatst is voor de hoofdschema's van de 1.000 en 1.500 meter.

Topsport, spanning, sensatie en veel entertainment!
De beste shorttrackers ter wereld komen weer naar Dordrecht! Van 14 t/m 16 februari 2020 wordt de Sportboulevard in Dordrecht wederom omgetoverd tot een ware shorttracktempel met topsport, spanning, sensatie en natuurlijk ook veel entertainment! De World Cup Finals in Dordrecht gelden voor de shorttrackers als voorbereiding op de WK van 13 tot en met 15 maart in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel.

Het is de vierde keer dat Dordrecht de organisatie van de ISU World Cup op zich neemt. Eerder was de Sportboulevard in 2012, 2016 en 2017 het toneel van de strijd om de wereldbeker. Daarnaast is twee keer het Europees kampioenschap in de stad gehouden, in 2015 en 2019. Met de titel op de 1500 meter en winst in de superfinale wist Suzanne Schulting in 2019 ook de allround titel te pakken. Bij de mannen veroverde de Hongaar Sandor Shaolin Liu de gouden medaille.

Met de wereldbeker in Dordrecht is het Nederlandse publiek de komende twee winters verzekerd van topshorttrack op eigen bodem. In het seizoen 2020/2021 zal immers opnieuw het WK plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. 

De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB heeft de definitieve selectie bekendgemaakt. De volledige Nederlandse selectie bestaat uit de volgende rijders:

Dames
Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple.

Heren
Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons, Sven Roes en Sjinkie Knegt.

Zie voor nadere info op www.schaatsen.nl/shorttrack/


Foto: Carl Mureau