Shaolin Kempo Kai komt met wereldkampioenen terug uit Boedapest 

3 May 2018, 10:32 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Verschillende leden van Shaolin Kempo Kai Gouda werden begin dit jaar gevraagd zich toe te voegen aan de nationale selectie voor het Wereld Kampioenschap Kempo 2018. Na het bereiken van nationaal top niveau was het tijd om te strijden op mondiaal niveau. Afgelopen weekeinde reisden zeven leden van Shaolin Kempo Kai naar Boedapest in Hongarije. Twee van hen, leraar Has van der Poel en zijn jongste dochter Anouk van der Poel, werden wereldkampioen!


De leden van Shaolin Kempo Kai die afgereisd waren naar Boedapest in Hongarije werden ingedeeld in verschillende categorieën gebaseerd op geslacht, leeftijd en gewicht. Daarna waren ze aan de beurt om de Nederlandse eer te verdedigen op maar liefst vijf onderdelen.  Door een grote opkomst, met ruim 600 deelnemers afkomstig van 5 continenten en 35 landen was dit geen makkelijke taak.


Wapenkata
Maar de vele trainingsuren betaalde zich uit, en dit resulteerde op de eerste wedstrijddag al in geweldige prestaties, met als hoogtepunt twee wereldtitels op het onderdeel wapenkata door leraar Has van der Poel en zijn jongste dochter Anouk van der Poel. Tevens werd er door Rik Smitskamp en Shannen van der Poel bij het zelfde onderdeel een derde plek behaald. De onderdelen kata en self-defense kwamen ook op de eerste wedstrijddag aan bod, Shannen en Has van der Poel behaalden beide en derde plek bij kata, en Has van der Poel samen met Wesley Weidema pakten tevens een derde plek bij self-defense.


Semi-Contact
Op de tweede wedstrijddag werd er door Shaolin Kempo Kai gestreden op het onderdeel Semi-Contact vechten, dit is een gevecht waarbij de tegenstander niet te hard geraakt mag worden. Op dit onderdeel deed Shaolin Kempo Kai het wederom goed, Jelle Boer en Shannen van der Poel vochten zich beide op tot een mooie derde plek op het wereldpodium.


Full-Contact
De laatste en derde wedstrijddag stond in het teken van Full-Contact vechten, hierbij is het de bedoeling dat de technieken zo hard mogelijk geplaatst worden bij de tegenstander. Ook is er bij Full-Contact de mogelijkheid om op de grond te vechten.  Opnieuw bewees Shaolin Kempo  Kai dat zij ook bij dit onderdeel in de wereldtop horen, Shannen van der Poel behaalde zilver en Simo Dahi brons.


Één van de doelen van Shaolin Kempo Kai is het jaar na jaar vasthouden van een nationaal en internationaal top niveau. ,,We kunnen zeggen dat dit doel met deze geweldige resultaten zeker bereikt is. Vanaf volgende week gaan we weer hard trainen, want hard work pays off!", aldus Has van der Poel.


Op de frontfoto, van links naar rechts: Wesley Weidema, Mohammed Dahi, Rik Smitskamp, Shannen van der Poel, Anouk van der Poel, Jelle Boer, Has van der Poel.