Scheidsrechter Makkelie legt duel ADO - Excelsior tijdelijk stil

29 May 2022, 19:07 uur
ANP

Het duel tussen ADO Den Haag en Excelsior om promotie naar de Eredivisie is na een half uur tijdelijk onderbroken en na 10 minuten weer hervat. Scheidsrechter Danny Makkelie legde het spel stil nadat een van zijn grensrechters was bekogeld met onder meer aanstekers.

Supporters van ADO gooiden voorwerpen naar een van de grensrechters nadat Excelsior een strafschop mocht nemen. Doelman Hugo Wentges van ADO stopte de door Thijs Dallinga genomen penalty. Vervolgens hoorde arbiter Makkelie dat een van zijn grensrechters was bekogeld.

Makkelie dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer en hield een pauze van ongeveer 10 minuten. Daarna werd het spel weer hervat. De tussenstand was toen nog 0-0. De winnaar van het tweeluik tussen ADO en Excelsior promoveert naar de Eredivisie. Het eerste duel in Rotterdam eindigde dinsdag in een gelijkspel (1-1).