Sabrina van der Sloot pakt LEN Trophy.

14 April 2019, 19:30 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Goudse Sabrina van der Sloot en Ilse Koolhaas wonnen zaterdag met Orizzonte de LEN Trophy. In een zinderende finale werd UVSE – met Vivian Sevenich – verslagen: 10-9.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar nog in de Final Four van de Euro League (de Champions League). In de wedstrijd om het brons waren de Italiaansen toen ook de beste. Drie van de vier ploegen die dit weekend de Final Four van de LEN Trophy speelden, streden vorig jaar overigens nog in de finaleronde van de Champions League. Het geeft het niveau aan van de ‘tweede’ Europese clubcompetitie. Ook Van der Sloot beseft dat. “Ik denk dat het dit jaar wellicht nog moeilijker was om de LEN Trophy te winnen dan de Champions League. Dus ik ben heel blij dat we gewonnen hebben.” De sleutel tot het succes was het feit dat de ploeg van de vrouwelijke coach Martina Miceli echt als team opereerde. “Ja, we hebben echt als team gewonnen, daar ben ik enorm trots op”, zegt Koolhaas die afgelopen zomer de Griekse competitie verruilde voor de Italiaanse.

Hoewel overtuigd van eigen kunnen, waren de speelsters van Orizzonte vrijdag, toen zij de halve finale tussen UVSE en thuisploeg Kirishi zagen, toch een beetje geschrokken. “In een-op-een duels speelde UVSE ijzersterk”, legt Van der Sloot uit. “Daar haalden zij veel voordeel uit.” In de finale, die onder leiding stond van de Nederlandse scheidsrechter Diana Dutilh, besloot Orizzonte daarom om zone te spelen. “Zo voorkwamen we zoveel mogelijk die een-op-een duels.” Dat pakte goed uit.

Ondanks de knappe overwinning in de halve finale op vrijdag, baalde Sevenich stevig van het zilver. “Alleen de winst telde hier. Tegen Orizzonte was het pittig en close. We hebben het laten liggen in onze manminder. Daaruit scoorden zij te vaak. Heel zuur dit.”    

Ook Maartje Keuning en Brigitte Sleeking bereikten de Final Four van de LEN Trophy. Met nieuwkomer Sant Andreu konden zij echter niet verrassen. In de halve finale was Orizzonte te sterk (12-8) en in de wedstrijd om het brons bogen zij met 15-11 voor Kirishi.

Final Four LEN Trophy

Halve finales
Orizzonte – CN Sant Andreu: 12-8 (4-1, 2-2, 3-2, 3-3). Brigitte Sleeking 4, Sabrina van der Sloot 1.

Kinef Kirishi – UVSE: 8-10 (2-3, 3-3, 1-1, 2-3). Vivian Sevenich 1.

3e / 4e plaats
CN Sant Andreu – Kinef Kirish: 11-15 (0-5, 2-4, 4-4, 5-2). Maartje Keuning 5, Brigitte Sleeking 1.

Finale
Orizzonte – UVSE: 10-9 (2-3, 4-1, 2-3, 2-2). Ilse Koolhaas en Sabrina van der Sloot 1.