Ruime zege dames Widex GZC Donk

23 February 2020, 19:32 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Lizette Rozeboom scoorde zaterdag zeven keer.

De eredivisie dames heeft een nieuwe koploper. ZV De Zaan nam de koppositie over in een rechtstreeks duel van Het Ravijn. De Zaankanters wonnen met 7-9 mede dankzij drie treffers van zowel Yara Galjé en Lieke Rogge en hebben nu een voorsprong van twee punten te pakken. Het Ravijn zakte naar plek twee, maar heeft met zes punten voor op ZVL-1886 Tetteroo nog een ruime marge.

De subtop schoof verder in elkaar. ZVL en UZSC speelden 8-8 gelijk. Polar Bears (4-18 winst op SWOL 1894) en Widex GZC Donk (21-5 winst op ZPB H&L Productions) wonnen waardoor de vier ploegen binnen twee punten van elkaar staan op de ranglijst. 

De strijd om plek acht tussen PSV en ZV De Ham ging gewonnen door De Ham. De ploeg boekte met een 14-12 zege op PSV de tweede overwinning van het seizoen. Dat hadden ze vooral te danken aan Amy Rozemeijer en Duchanka Kammerman, die beiden zes treffers voor hun rekening namen. 

Eredivisie Dames
Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions 21-5
Periodestanden: 7-1, 6-2, 5-1, 3-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Lizette Rozeboom 7, Saskia Vos 4, Marloes Nijhuis 3, Lindsay Bouma 2, Anouk Vermeulen 2, Isabella van Toorn, Jade Polders, Lindi Stolle.
Doelpuntenmakers ZPB: Meike van der Windt 2, Karlijn Fokke, Eva Legierse, Daisy Schoenmaker.

Eredivisie Heren
In de eredivisie heren maakte de top vier van de ranglijst geen fouten. Koploper UZSC verpulverde hekkensluiter ZPB met 22-1. International Pascal Janssen was zeven keer trefzeker. De internationals waren sowieso op schot. Guus van IJperen (GZC Donk) scoorde er, samen met teamgenoot Stan van den Heuvel, met vier treffers ook de meeste. Hun ploeg won met 7-14 van AZC. Collega-international Thomas Lucas was namens De Zaan zes keer trefzeker in het met 7-13 gewonnen duel met ZVL.

De Oostelijke derby tussen Het Ravijn en Schuurman BZC ging met 12-8 gewonnen door de thuisploeg. Door de winstpartijen nam de top vier verder afstand van de middenmoot. 

Polar Bears boekte een belangrijke overwinning op SVH. De beren waren met 8-12 te sterk en klommen op naar de zesde plek. Ook De Ham wist te winnen, De Hammers versloegen PSV met nipte cijfers: 8-9 en verkleinden daardoor de achterstand op nummer acht SVH tot drie punten.

Zaterdag 22 februari

Eredivisie Heren
AZC - Widex Donk 7-14 
Periodestanden: 4-4, 2-2, 1-4, 0-4
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 2, Nathan de Zwaan 2, Jacopo Mandolini 2, Goran Blazevic.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Guus van IJperen 4, Stan van den Heuvel 4, Quint van den Heuvel 2, Mees Keuning, Ton van der Velden, Maurice Dentro, Kjeld Veenhuis.