Rotterdammer Eenhoorn baalt van rellen: ik ben verantwoordelijk

19 May 2023, 09:30 uur
Sport
mainImage
ANP
Algemeen directeur Robert Eenhoorn.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ hield donderdag een slecht gevoel over aan de gebeurtenissen na afloop van de tweede halve finale tegen West Ham United in de Conference League. Fans van de Alkmaarse club braken een hek door en zochten op de hoofdtribune de confrontatie met voor West Ham United juichende fans. De Britten bereikten dankzij een 1-0-zege de finale in Praag.

"Ik sprong er nog tussen, maar dit was mij ook te machtig. Ik was te laat om mensen nog toe te spreken", aldus Eenhoorn. "Je hoopt dat het hek het houdt, maar dit was niet het geval. Dit is niet goed gegaan en uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk. Intern gaan we het hier nog over hebben, want het ging bij mij ook allemaal heel snel."

Eenhoorn had al een slecht voorgevoel donderdag. "Ik ben vlak voor de wedstrijd altijd beneden en ik merkte al dat er veel rumoer was", vertelde hij. "Vorige week was het daar ook al wat rumoerig, maar hier waren we te laat. Het is teleurstellend hoe deze avond eindigt. Ik kan de jongens op het veld weinig verwijten."

Enkele spelers van West Ham raakten bij de rellen betrokken. Zij renden naar de hoofdtribune toe om familieleden en vrienden die werden aangevallen te helpen.

Politiemensen en stewards wisten verdere escalatie te voorkomen. Het is nog niet bekend hoeveel supporters zijn opgepakt. De politie en AZ verwachten die informatie vrijdag te kunnen delen.


Door: ANP