Gouds Dagblad | Roparun onderdeel van 2e Elfstedenzwemtocht

Roparun onderdeel van 2e Elfstedenzwemtocht

mainImage

De Roparun wordt onderdeel de tweede Elfstedenzwemtocht die Maarten van der Weijden op 21 juni zal zwemmen. Specifiek het project voor koppelbedden, is één van de projecten waar tijdens de Elfstedenzwemtocht geld voor opgehaald wordt. Naast Roparun zal er geld geschonken worden aan doelen die zich bezighouden met kankeronderzoek en -bestrijding.

Zwemmer Van der Weijden haalde in 2018 bijna 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek, hij redde het toen niet om de monstertocht volledig af te ronden. Hij doet dit jaar een nieuwe poging. Ook nu wil hij, samen met zijn ‘meezwemmers’ zo veel mogelijk geld op halen.

Voor deze tweede poging zocht Van der Weijden de samenwerking met meerdere goede doelen. Hij vindt het belangrijk dat goede doelen elkaar ondersteunen en samen sterker maken. “We hebben met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe onderzoeken en projecten uitgezocht. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven. Maar kwaliteit van leven tijdens en na kanker, is ook erg belangrijk voor patiënten. Ook daar wil ik mij graag voor inzetten'', aldus de topzwemmer op de site van de Roparun.