mainImage

Rico Speksnijder met Feyenoord tweede op internationaal voetbaltoernooi

Afbeelding is niet meer beschikbaar
22 mei 2018, 18:40 uur
Sport

De velden van CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel waren met Pinksteren twee dagen lang het decor voor het grote internationale voetbaltoernooi voor spelers onder de 13 jaar. Het was al weer de 26ste keer dat de Capelse voetbalvereniging dit internationaal goed aangeschreven evenement organiseerde. En ook dit maal met een indrukwekkend deelnemersveld.

Het jaarlijkse evenement, in 2016 gewonnen door Feyenoord D1, was dit jaar opnieuw sterk bezet met onder meer topclubs als Bayern München, Arsenal, Paris Saint Germain, Red Bull Leipzig,  FC Kopenhagen, Benfica en Anderlecht. Uit Nederland deden Feyenoord, Ajax, PSV en organisator CVV Zwervers mee.

En dit jaar hadden we met Rico Speksnijder een Goudse vertegenwoordiger. En wel in de Feyenoord-gelederen.  Dichterbij konden en kunnen we het Goudse voetbaltalent niet bewonderen.Feyenoord D1 won in 2016 het toernooi. 

Het jaarlijkse evenement werd in 2016 gewonnen door Feyenoord D1. Dit jaar kwam Rico en zijn team ook weer heel erg ver en dichtbij de eindzege. Het team van trainer/coach Gaston Taument moest uiteindelijk buigen voor Paris Saint Germain en legde beslag op een hele mooie tweede plek in dit sterk bezette jeugdtoernooi.


Paris Saint Germain won het 26e internationale jeugdtoernooi (onder 13 jaar) van CVV Zwervers. De Franse ploeg versloeg in de finale Feyenoord na het nemen van strafschoppen. Red Bull Leipzig en FC Kopenhagen legden beslag op de derde en vierde plaats.

Voor het Goudse voetbaltalent Rico Speksnijders was het weer een hele belevenis en internationale ervaring en lekker dichtbij hometown Gouda. Hieronder zijn verslag en ondervindingen:Zondag 20 mei was de eerste dag van het toernooi met om 10u45 de opening. Alle teams stonden in rijen op het eerste veld bij de tribune en werden 1 voor 1 voorgesteld met het volkslied dat bij het team hoort. Het was een mooi toernooi met de top van Europa: Bayern München, Paris Saint Germain, Arsenal, CVV Zwervers, Anderlecht, Club Brugge, Benfica, FC Kopenhagen, Red Bull Leipzig, Ajax, PSV en mijn eigen club Feyenoord.

Onze eerste wedstrijd was tegen FC Kopenhagen. De wedstrijd ging lekker en we wonnen dan ook met 0-3. Een van de goals kwam op mijn naam. Een heerlijke start van het toernooi. Het was wel een zware wedstrijd. Het was erg warm. Het kostte veel inspanning.

De tweede wedstrijd was tegen Paris Saint Germain. De wedstrijd was zeer spannend met twee teams die er allebei voor wilden gaan. Uiteindelijk speelden we gelijk met 1-1. Dat was wel jammer.

De laatste wedstrijd van die dag speelden we tegen Anderlecht. Ook een ploeg die altijd wil voetballen en waar we het dus niet makkelijk tegen gingen krijgen. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Zo ook in de stand na het eindsignaal: 1-1.

Door deze uitslagen stonden we op de eerste plaats in de poule en gingen we door naar de kwartfinale die op maandag werd gespeeld. Een dag erna dus. Toen ik thuis kwam hebben we eerst goed gegeten en heb ik daarna rustig aan gedaan om weer goed tot rust te komen voor de volgende dag.

Maandag 21 mei.
Half 10 moesten we verzamelen bij CVV Zwervers om weer aan een nieuwe toernooidag te beginnen. Onze dag begon met de wedstrijd tegen PSV. Ook dat zou weer een leuke wedstrijd worden. We hadden ze ook in de competitie, dus we wisten wat ze kunnen. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkstand van 1-1, maar we wonnen uiteindelijk met penalty’s.

We waren door na de halve finale. Die speelden we tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd ging goed en we waren de betere op het veld. Het overwicht brachten we ook in de score tot uitdrukking: 0-1 winst. We waren allemaal enorm blij. We stonden in de finale!

De finale werd gespeeld tegen PSG. Een stugge ploeg die we in de poulefase ook al waren tegen gekomen. Het was zeer spannend en het ging gelijk op. Echter, in de tweede helft waren wij de betere met meer kansen en zelfs een doelpunt (die helaas werd afgekeurd wegens buitenspel). In de laatste paar seconden kregen we nog een hoekschop die ik nam. Het was een mooi indraaiende corner die helaas op de lat eindigde. Ik vond dat wel jammer, want als hij erin was gegaan dan hadden we gewonnen.

Helaas wisten we niet meer te scoren en eindigde de wedstrijd in de brilstand: 0-0. Ook in deze wedstrijd moest de beslissing komen uit de penalty’s. Helaas misten we de laatste penalty en werd PSG kampioen van het toernooi. Ik was teleurgesteld dat we geen eerste werden. Maar het was niet anders. Een tweede plaats vind ik ook zeker niet slecht als je tegen zulke goede clubs speelt.

Ik heb in die twee dagen veel plezier gehad en leuke dingen gezien en laten zien.

Het toernooi was goed geregeld met genoeg eten en drinken. Je kon er ijsjes, snacks, kip kerrie broodjes, broodjes hamburger en natuurlijk diverse dranken kopen. Aan eten en drinken geen gebrek. Wij kregen tussen de middag spaghetti: erg lekker...

Het was mooi weer met sterke tegenstanders. Ik heb vooral veel (voetbal)plezier gehad.

De organisatie verdient ook een prijs, want alles was top geregeld. Er was voldoende keuze uit eten en drinken voor de vele toegestroomde toeschouwers. Volgens de organisatie weer rond de 3.000 bezoekers. Natuurlijk al een hele eer, als zoveel mensen naar ons komen kijken.

Ook werd de finale live uitgezonden op Radio Capelle wat natuurlijk voor de thuisblijvers leuk was om naar te luisteren. Dus bij deze een bedankje voor de organisatie.

Zie ook www.ricospeksnijder.nl

Meer informatie over het toernooi op www.cvvzwervers.nl/editie-2018


Foto: Digitaal Dagblad