Rabobank geeft Oldstars 1886 888,89 euro

19 October 2019, 11:30 uur
Sport
mainImage
Rabobank Hollandse IJssel
Denise Loykens-Bollen van Rabobank Hollandse IJssel overhandigde aan Vincent Govers en Bert Keij van Oldstars 1886 de cheque van € 888,89.

Rabobank Hollandse IJssel reikte vorige week de cheques uit aan de clubs die zich hadden aangemeld voor de ClubSupport actie. De verenigingen aangesloten bij de Rabobank Hollandse IJssel hadden een mooi bedrag te verdelen. Maar liefst 125.000 euro. Alle verenigingen prijsden zich dan ook gelukkig met een mooi geld bedrag. De hoofdprijs ging naar Voedselbank Gouda: bijna 3000 euro. Maar ook de Goudse voetbalvereniging Olympia ontving een mooie cheque. Denise Loykens-Bollen van Rabobank Hollandse IJssel kwam die persoonlijk langsbrengen en overhandigen. Uit naam van Oldstars 1886 pakten Vincent Govers en Bert Keij de cheque van € 888,89 met beide handen aan.

  Vincent Govers en Bert Keij nemen ⁦@gcfcOlympia⁩ van Denise Loykens ⁦@Rabobank⁩ een cheque van €888,89 van #RaboClubSupport actie in ontvangst. Op 1 mei 2020 zal het 1e walking football toernooi met veel extra (beweeg) activiteiten voor senioren worden georganiseerd pic.twitter.com/o6uIQ20gy0

Olympia-voorzitter Edo Neefjes: "Er is weer een nieuw initiatief van Rabobank om positieve projecten van (sport)verenigingen financieel te ondersteunen: RaboClubSupport. In overleg met (Walking Football initiator, TB) Vincent Govers hebben we als bestuur een project**ingediend om ouderen meer te laten bewegen en sporten."

Edo vervolgt: "Daartoe houden wij als Olympia op 1 mei 2020 een Walking Football toernooi én clinics, Met gelijktijdig een wandel- en jeu de boules programma. Met een campagne willen we ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk mensen hebben gestemd op het Olympia-project. Elke stem was geld waard. Zo blijkt.

Het ingediende project / bestedingsdoel GC & FC Olympia was het bevorderen van bewegen door ouderen. Dit door op 1 mei 2020 een Walking Football 60+ toernooi te organiseren. Plezier (sociale cohesie) staat voorop, maar tevens is het doel om het 'wandelvoetbal voor ouderen' te promoten door kennisoverdracht aan genodigden en verenigingen. Ook zijn er clinics om ouderen kennis te laten maken met deze sport. Parallel is er een schaduwprogramma met wandelactiviteiten en jeu de boules. De doelgroepen worden vooraf gericht benaderd via promotie.


Door: cheque