Quincy Promes vervolgd voor invoer van twee partijen cocaïne

30 May 2023, 17:48 uur
Sport
mainImage
ANP
Quincy Promes.

Profvoetballer Quincy Promes (31) wordt samen met een 31-jarige man uit Purmerend vervolgd voor de invoer van cocaïne. Dit meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Het OM verdenkt Promes en de medeverdachte van de invoer van twee partijen cocaïne via de Westerschelde en de haven van Antwerpen in januari 2020. Bij de eerste partij gaat het om 650 blokken cocaïne van elk een kilo. De tweede partij was volgens het OM ruim 712 kilo.

De 31-jarige man uit Purmerend is op 25 april in Krommenie aangehouden op verdenking van drugshandel en witwassen. Zijn arrestatie was nog niet eerder naar buiten gebracht.

Maandagmiddag 5 juni houdt de rechtbank in Amsterdam een eerste regiezitting in de nieuwe zaak met de onderzoeksnaam Porto. Promes zal daarbij niet aanwezig zijn wegens contractuele verplichtingen bij zijn Russische club Spartak Moskou. Ook vreest hij te worden aangehouden, omdat het OM hem over zijn vermeende betrokkenheid bij drugshandel wil horen.

Al bekend was dat de telefoon van Promes werd afgeluisterd. Dat kwam naar voren in een andere strafzaak over de mishandeling van zijn neef, waarin de afgetapte telefoongesprekken werden opgevoerd als bewijs. Promes zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. Het OM verdenkt hem van zware mishandeling en eiste twee jaar cel. Die zaak gaat maandag ook verder.

Er is nog geen datum bekend waarop de zaak-Porto inhoudelijk behandeld zal worden. Als Promes in Rusland blijft en niet naar Nederland komt, kan de zaak zonder zijn aanwezigheid door de rechtbank worden behandeld.

 


Door: ANP