PSV te vroeg voor Feyenoord-spits; Ueda heeft nog geen werkvergunning

2 August 2023, 17:02 uur
Sport
mainImage

Feyenoord verwacht de komst van Ayase Ueda snel bekend te kunnen maken. De 24-jarige aanvaller uit Japan komt over van Cercle Brugge, de ploeg waarvoor hij afgelopen seizoen 22 keer scoorde.

Ueda heeft nog geen werkvergunning. Daarom komt de wedstrijd van vrijdag tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal waarschijnlijk te vroeg voor hem. Ueda start als tweede spits bij Feyenoord, achter topscorer Santiago Giménez die geschorst is voor de eerste twee groepsduels in de Champions League.

Feyenoord hoopt ook nog op de komst van Luka Ivanusec, de linksbuiten van Dinamo Zagreb. "Maar hij is nog niet medisch gekeurd. Zo ver is het nog niet", zei trainer Arne Slot op een persconferentie. "Ik ben erg tevreden met mijn huidige selectie. We staan er een stuk beter voor dan vorig jaar om deze tijd. Maar we zijn met Idrissi, Szymanski, Danilo en Kökçü ook wel belangrijke spelers verloren. Daarnaast is Trauner ook nog op de weg terug."

Het bedrag dat Feyenoord betaalt voor Ueda kan volgens verschillende media oplopen tot 10 miljoen euro. Feyenoord versterkte zich deze zomer al met Calvin Stengs, Ramiz Zerrouki, Thomas Beelen, Thomas van den Belt en Yankuba Minteh.

"Maar ik weet ook dat het nog geen 1 september is", doelde de trainer van Feyenoord op de datum waarop de transfermarkt weer op slot gaat. "Tot dan blijft het afwachten, maar tot nu toe hoor je mij niet klagen. Nogmaals, we staan er beter voor dan vorig jaar om deze tijd, maar het doel is natuurlijk om beter te zijn dan in de tweede helft van het vorige seizoen."