PSV legt veldbetreder tegen Sevilla stadionverbod van 40 jaar op

20 March 2023, 17:53 uur
Sport
mainImage
ANP

De 20-jarige man die tijdens de wedstrijd tussen PSV en Sevilla FC in de Europa League het veld betrad en de keeper van de Spaanse club aanviel, heeft een stadionverbod van veertig jaar gekregen. Het betekent dat hij tot 2063 niet welkom is in het Philips Stadion. Dat meldde de Eredivisieclub uit Eindhoven.

PSV wil ook een procedure starten om de eventuele schade voor de club te verhalen op de man, die momenteel een celstraf van drie maanden uitzit, waarvan één voorwaardelijk. De club kan voor het incident vermoedelijk een flinke straf van de UEFA tegemoetzien.

Het Openbaar Ministerie heeft de man ook al een gebiedsverbod rond het Philips Stadion van twee jaar opgelegd.

De bewuste PSV-supporter, afkomstig uit Roermond, rende op donderdag 23 februari in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sevilla het veld op. Daarbij viel hij keeper Marko Dmitrovic aan. De doelman wist zelf de veldbestormer te overmeesteren, waarna beveiligers de man wegvoerden.

Dmitrovic gebaarde vervolgens naar de medische staf van Sevilla dat hij niet behandeld hoefde te worden. PSV stond op het moment dat de man het veld opkwam met 1-0 voor. Het werd kort daarna nog 2-0. Voor de Eindhovenaren was die zege niet genoeg om de achtste finales te halen. Sevilla had een week eerder in eigen huis met 3-0 gewonnen.

Directeur Marcel Brands van PSV was woedend en kondigde al aan dat hij de zwaarst mogelijke straf wilde voor de supporter. "We moeten dit keihard aanpakken en zorgen dat hij nooit meer in het stadion komt", was zijn reactie. Later bleek dat de man al een stadionverbod had wegens eerder wangedrag en dus helemaal niet op de tribune had mogen zitten.

 


Door: ANP