Polar Bears wint clash met Widex GZC Donk

31 March 2019, 11:52 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Tim Reuten

Er werden gisteravond zes waterpolo-wedstrijden gespeeld in de Eredivisie Heren. Polar Bears won de clash om plek drie met Widex GZC Donk en staat nu op gelijke hoogte met de Goudse ploeg, dat nog wel een beter onderling resultaat heeft. Ook ZV De Zaan en ZV De Ham deden goede zaken. De Noord-Hollandse ploegen wonnen beiden, waarmee De Zaan zeker is van play-offs en De Ham nog één overwinning nodig heeft.

ZV De Zaan was in eigen huis met 11-6 te sterk voor Schuurman BZC. De Zaankanters pakten vanaf het beginsignaal de leiding, liepen uit tot 5-1, zagen Schuurman BZC nog terugkomen tot 6-5 in de derde periode, maar stelden daarna alsnog orde op zaken. De voorsprong op de Borculoërs op plek 9 is daardoor uitgelopen tot zes punten. Met nog twee wedstrijden te gaan en een positief onderling resultaat is de promovendus zeker van een plek bij de eerste acht.

De Ham ging op bezoek bij hekkensluiter bij SVH. Nadat de eerste periode met een 3-1 achterstand werd besloten, was de ploeg daarna wakker geschud. Met zes treffers op rij ging de stand naar 3-7 en eindigde uiteindelijk in 7-10. De Hammers staan nu zevende, met een voorsprong van vier punten op Schuurman BZC. De komende weken treft de ploeg nog ZVL-1886 en ZV De Zaan.

De strijd tussen Polar Bears en Widex GZC Donk was er een van weinig treffers. De beren gingen met een 3-0 voorsprong de tweede periode in, waarna er in de twee periodes daarna met een 5-3 tussenstand maar vijf treffers vielen. In de beslissende vierde periode maakte midvoor Ton van der Velden namens GZC Donk rap de aansluitingstreffer, kreeg de ploeg ook nog vijf manmeers, maar wist niet meer te scoren. Ook Polar Bears kon het net niet meer vinden waardoor het 5-4 bleef.

Naaste achtervolger op het tweetal ZVL-1886 maakte in eigen huis geen fout tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. De Leidenaren kwamen snel 0-2 achter, maar bogen die achterstand om tot een 6-2 voorsprong halverwege. De score eindigde uiteindelijk in 12-10.

De ploegen bovenin de Eredivisie AZC en UZSC maakten geen fouten. AZC had geen kind aan Het Ravijn en won - na een 2-11 voorsprong na drie periodes spelen - uiteindelijk met 6-16. UZSC herstelde zich van de twee nederlagen van vorige week. In Barendrecht leek er lange tijd wel een stunt in de maak toen de stand na drie periodes nog maar 4-4 was. Dankzij treffers van Sebastian Hessels (2), Benjamin Hessels en Joost van der Burg werd er alsnog met 6-8 gewonnen.

Zaterdag 30 maart
Eredivisie Heren

Polar Bears - Widex GZC Donk 5-4
Periodestanden: 3-0, 1-3, 1-0, 0-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Ruud van der Horst, Kas te Riele, Rick Meijer, Sook Willemsen, Tom de Weerd.
Doelpuntenmakers GZC Donk: nnb.