Oud-trainer Sandor Popovic (80) overleden

1 July 2019, 19:11 uur
Sport
mainImage
Sandor Popovic (midden), geflankeerd door Beb van der Heijden (l) en Nico Tempelman (r).

Op 80-jarige leeftijd is overleden Sandor Popovic, de oud-speler van Sparta en oud-trainer van onder meer SVV en Excelsior. Hij was al geruime tijd ziek (Alzheimer). De vriendelijke Hongaar woonde in Roosendaal.

Popovic kwam halverwege de jaren zestig bij Sparta nadat hij in 1960 het communistische regime in Hongarije was ontvlucht. Zijn club Ujpest FC speelde in dat jaar een oefenwedstrijd in Oostenrijk, waarna hij kort voor de terugreis besloot om politiek asiel in Wenen aan te vragen. Vervolgens speelde hij enkele jaren in bij SpVgg in West-Duitsland voordat hij zich – zonder bemiddeling van een zaakwaarnemer of scout – aanbood bij Sparta. Hij verving toen op de rechtsbuitenplaats Tonny van Ede. In 1970 werd hij tot Nederlander genaturaliseerd.

Popovic trainde later onder meer SVV, Waregem, De Graafschap, Cambuur, Excelsior, Eindhoven en MTK Boedapest. Na zijn trainersloopbaan werd hij hoofdscout bij achtereenvolgens RBC en NAC. Hij was getrouwd met de ex-vrouw van wijlen Theo Laseroms.