Oranje ontmoet Griekenland in Dordrecht

11 March 2020, 12:00 uur
Sport
mainImage

De Nederlandse waterpolodames, met een grote vertegenwoordiging van Widex GZC Donk, spelen in de aanloop naar het uitgestelde Olympisch Kwalificatie Toernooi (17-24 mei) nog drie World League-wedstrijden in eigen land. Te beginnen op dinsdag 24 maart om 19u00 tegen Griekenland in de Optisport Sportboulevard in Dordrecht.

Opzet World League
Het Nederlands vrouwenteam speelt in de World League in de Europese poule een halve competitie van zes wedstrijden tegen Italië, Hongarije, Griekenland, Spanje, Rusland en Frankrijk. Uiteindelijk gaan de beste vier landen door naar de Super Final die in juni op het programma staat. 

Eerder werd – na strafworpen – gewonnen van Italië en onlangs verloren van Hongarije. Nederland speelt nu nog drie keer thuis (na Griekenland op 7 april tegen Spanje en op 28 april tegen Rusland). Daarnaast moet Oranje nog de uitwedstrijd tegen Frankrijk inhalen. 

De World League-cyclus staat dit jaar vanzelfsprekend in de schaduw van kwalificatie voor de Olympische Spelen. De Nederlandse vrouwen strijden van 17 tot en met 24 mei in Triëst (Italië) op het OKT om de laatste twee tickets voor Tokio. 

Griekenland – de komende tegenstander in Dordrecht – is een van de concurrenten voor Oranje en in Triëst de mogelijke tegenstander in de beslissende halve finale. 

Gwangju
De Nederlandse waterpolodames speelden op het WK van 2019 in Gwangju voor het laatst tegen de Griekse dames. Nederland won toen in de strijd om de zevende en achtste plaats met 11-9. De twee landen troffen elkaar ook in de EK-finale van 2018 in Barcelona. Ook toen was Oranje te sterk: 6-4.


Door: waterpolo.nl