Oranje met Wijndal, Klaassen en Berghuis tegen Bosnië

15 November 2020, 17:03 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Steven Berghuis.

Owen Wijndal begint zondag in de thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bosnië en Herzegovina in de Nations League in het basiselftal. De linkerverdediger van AZ wordt door bondscoach Frank de Boer beloond voor zijn goede optreden in de vriendschappelijke ontmoeting tegen Spanje (1-1) van woensdag.

Denzel Dumfries, die tegen de Spanjaarden goed inviel, krijgt rechts in de verdediging de voorkeur boven Hans Hateboer. Daley Blind en Stefan de Vrij zijn, bij afwezigheid van de geblesseerden Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt, de centrale verdedigers. Tim Krul staat, zoals De Boer eerder al aankondigde, onder de lat.

Davy Klaassen heeft ook een basisplaats. De Ajacied vormt samen met Frenkie de Jong en aanvoerder Georginio Wijnaldum het middenveld. Donny van de Beek was tegen Spanje nog basisspeler in plaats van Klaassen.

De voorhoede van Oranje is ongewijzigd. Luuk de Jong staat in de spits en krijgt vanaf de flanken ondersteuning van Steven Berghuis (rechts) en Memphis Depay (links).

Nederland moet van Bosnië en Herzegovina winnen om uitzicht te houden op het finaletoernooi van de Nations League. Oranje staat na vier speelronden op de derde plaats in groep 1 van de A-divisie met 5 punten. Koploper Polen heeft 7 punten, gevolgd door Italië met 6. Bosnië is vierde en laatste met 2 punten.

Het duel is ook nog van belang voor de loting van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2022, begin december. Nederland moet komende week bij de eerste tien Europese landen op de wereldranglijst staan om groepshoofd te zijn.

Bij Bosnië en Herzegovina zit sterspeler Edin Dzeko niet bij de selectie. Bij de 34-jarige aanvaller van AS Roma werd ruim een week geleden het coronavirus vastgesteld.

Opstellingen:

Nederland: Krul; Dumfries, De Vrij, Blind en Wijndal; Klaassen, Wijnaldum en Frenkie de Jong; Berghuis, Luuk de Jong en Depay.

Bosnië en Herzegovina: Sehic; Cipetic, Hadzikadunic, Sanicanin en Kolasinac; Cimirot, Pjanic en Krunic; Visca, Hodzic en Gojak.


Door: ANP