Oranje-meisjes in finale Pythia Cup

18 August 2019, 09:49 uur
Sport
mainImage

De Nederlands waterpolomeisjes onder de 17 jaar, met Anouk Vermeulen van Widex GZC Donk, hebben in het tweede duel van de dag thuisland Griekenland verslagen. In de avondwedstrijd werd het 11-15. Periodestanden: 2-4, 5-5, 2-3, 2-3. 

"We hebben heel goed en geconcentreerd gespeeld", was de reactie vanuit het Nederlandse kamp. "De p-verhouding was een groot Grieks voordeel. (Vijf voor Griekenland en twaalf Nederlandse uitsluitingen). De tribune zat vol met uitbundige Griekse supporters. Toch wisten we de wedstrijd over de streep te trekken met geconcentreerd en gedisciplineerd waterpolo."

Door deze winst heeft Oranje zich geplaatst voor de finale van de Pythia Cup. Zondagochtend om 10u30 is oude bekende Italië de tegenstander. De Zuid-Europese ploeg versloeg in hun halve finale de jongelingen van Hongarije. De wedstrijd om het brons gaat tussen de Magyaren en Griekenland.

Gerrit-Jan Schothans selecteerde voor de trip naar Italië en Griekenland de volgende vijftien speelsters: Anna Pauli (ZVL-1886), Anouk Vermeulen (Widex GZC Donk), Britt van de Dobbelsteen (ZV de Zaan), Cecil Bas (UZSC), Duchanka Kammerman (De Ham), Fréderique Bouwmeister (Polar Bears), Hanna Hogervorst (UZSC), Kari Ankoné (Het Ravijn), Lotus Plugge (ZV De Zaan), Lola van de Velde (ZV De Zaan), Meike van der Windt (ZPB H&L Productions), Nikki Meijer (ZVL-1886), Sanne Keijzer (ZV De Zaan), Sigrid Vleeshakker (ZV De Zaan) en Sterre Bijkerk (ZVL-1886).

Zaterdagavond 17 augustus
Griekenland - Nederland 11-15
Periodestanden: 2-4, 5-5, 2-3, 2-3
Doelpunten Nederland: Nikki Meijer 3, Cecil Bas 3, Sterre Bijkerk 2, Lotus Plugge 2, Duchanka Kammerman, Anouk Vermeulen, Frederique Bouwmeister, Kari Ankone, Sigrid Vleeshakker.

Eerder uitslagen Nederland

Zaterdagochtend 17 augustus 
Italië - Nederland 12-10
Periodestanden: 4-3, 1-3, 2-1, 5-3
Doelpunten Nederland: Anouk Vermeulen, Nikki Meijer 4, Cecil Bas, Hanna Hogervorst, Lotus Plugge, Lola van de Velde, Sigrid Vleeshakker.

Vrijdag 16 augustus
Nederland - Servië 14-5
Periodestanden: 4-3, 2-1, 4-1, 4-0
Doelpunten Nederland: Sterre Bijkerk 4, Lotus Plugge 4, Nikki Meijer 3, Duchanka Kammerman 2, Hanna Hogervorst.

Resterend programma Pythia Cup in Itea, Griekenland

Zondag 18 augustus
10.30 uur finale Nederland - Italië

Groep A
Hongarije
Nieuw-Zeeland
Griekenland

Groep B
Nederland
Italië
Servië

(*) Nederlandse tijd. In Itea is het een uur later.