Oranje klimt dankzij ruime zege op Griekenland naar tweede plaats

7 September 2023, 22:48 uur
ANP

Het Nederlands elftal heeft in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar een belangrijke zege behaald. Bondscoach Ronald Koeman zag zijn ploeg in een uitverkocht Philips-stadion met 3-0 winnen van Griekenland.

Oranje klom dankzij de overwinning naar de tweede plaats met 6 punten uit drie duels. WK-finalist Frankrijk was met 2-0 te sterk voor Ierland en leidt met 15 punten uit vijf wedstrijden. Griekenland is derde met 6 punten na drie duels. Ierland, zondag in Dublin de komende tegenstander van het Nederlands elftal, volgt met 3 punten uit vier duels. De eerste twee landen plaatsen zich voor het EK.

De eindstand was bij rust al bereikt. Marten de Roon opende in de 17e minuut de score met een schot van dichtbij uit een hoekschop. Via Cody Gakpo en Wout Weghorst (kopbal) liep Oranje verder weg. Bij alle drie de doelpunten gaf Denzel Dumfries de assist. In de tweede helft debuteerde middenvelder Tijjani Reijnders.