3 June 2022, 22:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal is voortvarend aan de de Nations League begonnen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal versloeg België in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion (1-4).

Oranje maakte in Brussel een einde aan een periode van bijna 25 jaar zonder zege op de Belgen. Steven Bergwijn opende in de 40e minuut de score voor Oranje. De aanvaller, begeerd door Ajax, vierde zijn vijfde doelpunt in de laatste vier interlands. Even na de openingstreffer floot scheidsrechter José María Sánchez voor een strafschop, nadat Castagne een voorzet van Denzel Dumfries met een arm had geblokkeerd. Op advies van de VAR kwam de Spaanse arbiter op zijn beslissing terug.

Memphis Depay tekende in de 51e minuut voor de 0-2. Denzel Dumfries scoorde tien minuten later de 0-3. Depay maakte ook nog zijn 41e treffer voor Oranje. Alleen Robin van Persie (50 doelpunten) en Klaas-Jan Huntelaar (42) hebben vaker voor het Nederlands elftal gescoord. Diep in blessuretijd bepaalde Michy Batshuayi namens België de eindstand.