NK Beachvolleybal met Joy Stubbe

16 July 2019, 13:33 uur
Sport
mainImage
Pim Waslander

In het weekend van 24 en 25 augustus staat het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal op het programma. Alle Nederlandse toppers reizen af naar Scheveningen en strijden om de Nederlandse titel.

Het einde van het Nederlandse DELA Eredivisie Beach seizoen nadert. Met nog maar een Eredivisie stop op de planning, waar punten voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap behaald kunnen worden, begint de deelnemerslijst voor het DELA NK Beach in Scheveningen vorm te krijgen. Het DELA NK Beach is de afsluiter van het beachvolleybal seizoen en in combinatie met het Summer Beachvolleybal Circuit en het Après Beach feest belooft het weekend een groot succes te worden.

Onder andere Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verruilen de Internationale tour voor het Nederlandse zand in Scheveningen. Ook Christiaan Varenhorst start samen met zijn partner Steven van de Velde aan het DELA NK Beach. Ook bij de vrouwen is de top van Nederland aanwezig. Madelein Meppelink en Sanne Keizer, die op dit moment nog actief zijn op het hoogste Internationale niveau, spelen eind augustus voor de Nederlandse titel. Evenals de Goudse beachvolleybalster Joy Stubbe en Marleen van Iersel.  

The Hague Beach Stadium is vanaf vrijdag 23 augustus gevuld met kwalificatiewedstrijden van het DELA NK Beach. Op zaterdag 24 augustus om 10u00 start het hoofdtoernooi en staan er tot 20u00 verschillende topwedstrijden op het programma. Zondag 25 augustus volgt de ontknoping. Vanaf 09:00 uur wederom een dag vol beachvolleybal spektakel, met van 13u00 tot 17u00 de finales.

Het strand van Scheveningen is niet alleen het podium voor topsport in het weekend van 24 en 25 augustus. Deelname aan het Summer Beachvolleybal Circuit is voor iedere liefhebber mogelijk. Op beide dagen wordt het lange zandstrand gevuld met beachvolleybal velden waar vanaf 09u30 op verschillende niveaus gespeeld kan worden.

Nieuw dit jaar is het Après Beach feest dat op zaterdag 24 augustus plaatsvindt bij The Hague Beach Stadium en aansluit op het Summer Beachvolleybal Circuit. Een dag vol beachvolleybal wordt vanaf 16u00 afgesloten met het Après Beach feest met onder andere de Lawine Boys.