Nieuwe kunstgrasveld Olympia goedgekeurd

21 September 2019, 08:58 uur
Sport
mainImage
Olympia

Ze moesten er even op wachten bij de Goudse voetbalvereniging Olympia. Maar nu hebben ze ook wat. Het hoofdveld van natuurgras is een kunstgrasveld geworden. Met alle voordelen vandien. Deze week werd het veld goedgekeurd. Dit weekeinde kan er op gevoetbald worden.

De zomerstop was al even afgelopen maar er werd de afgelopen weken nog volop gewerkt aan de accommodatie bij Olympia. Na de nodige voorbereidingen en een vertraging van een paar weken, werd de afgelopen weken een nieuw kunstgras aangelegd. Hierdoor krijgt de Goudse club flink meer trainings- en speelcapaciteit. Het hoofdveld was de afgelopen weken een echte bouwplaats. Maar het begon langzaam weer groen te worden en nu is het af.

Vanaf seizoen 2019/2020 jagen de voetballers van Olympia de bal na op kunstgras. Het hoofdveld - wat tot voorheen natuurgras was - wordt nu vervangen door kunstgras. Dit is nodig om de wedstrijden te kunnen blijven spelen en om er ook trainingen te kunnen geven, want er is momenteel een tekort aan capaciteit.

Los van de eigen trainingen en wedstrijden worden de velden van Olympia ook gebruikt door derden, zoals scholen en buurtkinderen. Het intensieve gebruik zorgt ervoor dat het gras tijd nodig heeft om te herstellen. In die tijd kan het veld minder of niet worden gebruikt. Dit is met kunstgras niet aan de orde.

Het Goudse college heeft tot vervanging van het veld besloten, omdat voor hen voorop staat dat sportaccommodaties geschikt moeten zijn om te sporten. ,,Sporten zie ik als een verbindende kracht in de samenleving. Als wij als gemeente inwoners willen activeren meer te bewegen, moeten de faciliteiten daarvoor op orde zijn”, aldus wethouder Michiel Bunnik.

Veldcapaciteit
Olympia-voorzitter Edo Neefjes: ,,Met kunstgras op het hoofdveld wordt het grote tekort aan veldcapaciteit bij Olympia opgelost. Na de zomer kan er altijd worden gespeeld op het hoofdveld. En nog belangrijker: er kan dan ook daar getraind gaan worden. Een enorme vooruitgang in de eerste plaats voor al onze trainers, voetbalteams, vrijwilligers en supporters. Maar het geeft ons ook ruimte om verder te groeien in het voetbalaanbod en om door te gaan met het organiseren van evenementen en maatschappelijke activiteiten."

Het project begon met een flinke vertraging van 8 weken. In totaal duurde de klus wel zo'n anderhalve maand. Het werk had veel voeten in de aarde. Het veld moest letterlijk laagje voor laagje aangelegd worden. Maar nu zijn het hoofdveld en de omliggende bestrating en dugouts helemaal klaar.