Nieuw talent bij Taekwondo Akabbouz

9 April 2018, 08:41 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Talent Cup, de jaarlijkse interne clubcompetitie van Taekwondovereniging Akabbouz, was ook dit jaar weer een groot succes. Alle deelnemers hebben zich van hun meest sportieve kant laten zien. Naar het clubtoernooi werd door de jeugdleden al lange tijd uitgekeken. Maanden hebben zij geoefend op de technieken om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Dit was alweer de 15-de editie van de interne jeugdcompetitie, die met name bedoeld is voor de beginnende sporters om kennis te laten maken met het wedstrijd taekwondo. Dit jaar deden er een recordaantal kinderen mee, verdeeld over de disciplines styl en sparring. ,,Het was een gezellig toernooi, waarin weer veel nieuw talent is gespot", vertelt trainer Naziem Akabbouz.

Akabbouz: ,,Het was leuk om te zien dat er hard werd gestreden om de prijzen, maar ook dat iedereen erg sportief naar elkaar toe was. En zo hoort het natuurlijk ook. Op deze manier is en blijft het voor iedereen een leerzame maar vooral leuke ervaring!"

Het clubtoernooi is met uitstek een toernooi om veel te leren. Iedereen op het toernooi is een winnaar. Een foutje maken hoort daarbij. Van fouten leer je hoe het beter kan, is het motto. ,,Ik geniet er enorm van als je ziet hoe de leerlingen groeien op het toernooi. En ik ben bijna nog blijer dan zo'n kind dat voor de eerste keer op het podium staat met een prijs in zijn handen!", aldus   Akabbouz.