Minuut applaus in voetbalstadions voor overleden Wim Jansen

3 February 2022, 17:22 uur
Sport
mainImage
ANP

Voorafgaand aan alle wedstrijden van komend weekeinde in het betaalde voetbal wordt met een minuut applaus een eerbetoon gebracht aan Wim Jansen. Het Feyenoord-icoon overleed vorige week op 75-jarige leeftijd. Jansen speelde 65 interlands voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finale haalde van de WK's in 1974 en 1978. Zaterdag vond in Rotterdam een afscheidsdienst plaats voor Jansen.

Na overleg tussen de KNVB, Eredivisie CV en de organisatie van de Keuken Kampioen Divisie hebben de clubs het verzoek gekregen om vrijdag, zaterdag en zondag voor de aftrap van de wedstrijden een minuut te applaudisseren. Vorig jaar werd in de stadions een minuut stilte gehouden na het overlijden van PSV-icoon Willy van der Kuijlen. De Helmonder, die 22 interlands speelde voor Oranje, overleed in april op 74-jarige leeftijd.

Feyenoord speelt zondag in De Kuip de stadsderby tegen Sparta. Ajax, waar Jansen in de nadagen van zijn carrière ook nog twee jaar voor speelde, ontvangt dezelfde dag Heracles Almelo.

 


Door: ANP