Mick van den Bree coacht tegen oud waterpolo-maatjes

25 January 2019, 20:55 uur
Sport
mainImage

Slecht nieuws bij regerend landskampioen AZC. Hoofdtrainer Nemanja Stevanovic moet per direct afscheid nemen van de club vanwege het niet verkrijgen van een werkvergunning. Zijn opvolger werd gelijk bekendgemaakt. Mick van den Bree, die dit seizoen stopte als speler bij Widex GZC Donk vanwege een conflict, zit zaterdag uitgerekend tegen zijn oude ploeg op de bank als coach.

Van den Bree, al jaren aanvoerder van het herenwaterpoloteam van Widex GZC Donk,  stopte eind november vorig jaar per direct bij de Goudse club. De routinier heeft een conflict met coaches Zeno Reuten en Ingrid Veenhuis. De exacte reden van het conflict is nog altijd onbekend. Van den Bree, in 2017 nog topscorer van de Eredivisie, speelde tien jaar in het eerste van de zesvoudig landskampioen.

Afgelopen zaterdag speelde Van den Bree nog zeer verdienstelijk voor het vijfde herenteam van Widex GZC Donk. Daarbij maakte hij werkelijk een wereldgoal met een achterwaartse armworp, die door de scheidsrechter om een onbegrijpelijke reden werd afgekeurd. 

"Dit is echt heel erg jammer", reageerde Ron van der Wild tegenover Studio Alphen. "Het afscheid ging donderdagavond gepaard met de nodige tranen." De komende tijd gaat Van der Wild verder als hoofdcoach en zal Van den Bree fungeren als assistent en ook de trainingen voor zijn rekening nemen. Stevanovic begon vorig seizoen bij de Alphense club, waarmee hij direct de dubbel won en ook in het huidige seizoen de bekerfinale bereikte en bovenaan staat in de Eredivisie. 

"We vinden het erg jammer dat Nemanja Stevanovic onze club moet verlaten, vanwege procedures en bijbehorende technische redenen die geen relatie hebben tot waterpolo", reageerde AZC in een persbericht. "We zijn Nemanja zeer dankbaar en wensen hem en zijn familie veel geluk in de toekomst. Met Ron van der Wild als hoofdcoach en Mick van den Bree als assistent trainer/coach hebben we gelukkig waardige opvolgers." Daarnaast werd ook Roud Plouvier aangetrokken als trainer/coach van het tweede team.