Marseille moet deel van stadion dichthouden tegen Feyenoord

19 April 2022, 18:20 uur
Sport
mainImage
ANP

De Franse voetbalclub Olympique Marseille moet op 5 mei in de return tegen Feyenoord in de halve finales van de Conference League een deel van het Stade Vélodrome gesloten houden. Virage Nord, de tribune achter een van de doelen waar normaal gesproken de fanatieke aanhang zit, blijft leeg. Die tribune heeft een capaciteit van 13.000 plaatsen. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA straft Marseille hiermee voor de ongeregeldheden van begin deze maand in de kwartfinale tegen PAOK FC.

De Franse club kreeg ook boetes van in totaal bijna 100.000 euro. Supporters staken vuurwerk af en gooiden voorwerpen op het veld. Daarnaast blokkeerden ze trappen en op de tribunes vonden vechtpartijen plaats. In het centrum van Marseille liep het eveneens uit de hand tussen supportersgroepen van beide clubs.

Feyenoord ontvangt Marseille volgende week donderdag (28 april) in De Kuip. Een week later volgt de return in Zuid-Frankrijk. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de finale van het derde Europese bekertoernooi, op 25 mei in de Albanese hoofdstad Tirana.


Door: ANP