Malacia, Rensch, Dumfries en Bergwijn in selectie Oranje

27 August 2021, 12:37 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Tyrell Malacia (rechts)

Tyrell Malacia en Devyne Rensch zijn voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de verdedigers van Feyenoord en Ajax uitgenodigd voor de komende duels met Noorwegen, Montenegro en Turkije in de WK-kwalificatie.

Malacia en Rensch zaten ook al in een voorlopige selectie van 25 spelers. Steven Bergwijn en Denzel Dumfries zijn alsnog opgenomen in het keurkorps van Van Gaal. Zij zaten niet in de voorlopige selectie. Zij nemen de plaats in van Remko Pasveer en Donny van de Beek, die zijn afgevallen.

Van de EK-selectie van de vorige bondscoach Frank de Boer ontbreken Patrick van Aanholt, Joël Veltman, Owen Wijndal, Luuk de Jong en Quincy Promes.

Ook doelman Jasper Cillessen, die wel in de definitieve selectie zat maar het EK uiteindelijk niet haalde, zit niet bij de groep.

Nederland speelt in de WK-kwalificatie woensdag 1 september een uitwedstrijd tegen Noorwegen, gevolgd door thuisduels met Montenegro (zaterdag 4 september in Eindhoven) en Turkije (dinsdag 7 september in Amsterdam).

Oranje staat tweede in groep G, met 1 punt minder dan Turkije en evenveel punten als Noorwegen en Montenegro. Alleen de winnaars van de groepen plaatsen zich voor het WK. De nummers 2 krijgen een herkansing in de play-offs.

Het WK is van 21 november tot en met 18 december 2022 in Qatar.

Selectie Nederlands elftal: Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV), Tim Krul (Norwich City).

Defensie: Nathan Aké (Manchester City, Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internaniozale), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Devyne Rensch (Ajax), Jurriën Timber (Ajax) en Stefan de Vrij (Internazionale),

Middenveld: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)


Door: ANP