Lustrumjaar GMHC knallend van start

26 September 2019, 19:45 uur
Sport

Het seizoen 2019/2020 staat voor de Goudse Mixed Hockey Club (GMHC) in het teken van het 40-jarig bestaan. De officiële (her)oprichtingsdatum is 17 september 1979. Het is een heroprichting, omdat GMHC ook al vóór de Tweede Wereldoorlog bestond. Die club is echter ter ziele gegaan. 

De viering van dit 40-jarig bestaan begon op zaterdag 21 september met een receptie in het clubhuis in het Groenhovenpark. Het lustrumjaar van GMHC ging daarbij knallend van start. De knallen kwamen eerst van de flessen bubbels en later, aan het eind van de feestelijkheden, van de kapotgeprikte ballonnen. Daar tussendoor was er van alles te beleven voor de naar schatting zo’n 200 receptiegangers.

G-hockey en Ghana
Zo konden ze luisteren naar drie korte toespraakjes: van GMHC’s voorzitter Erik van Tussenbroek, van KNHB-vertegenwoordiger Victor Brouwer en van CDA-wethouder Corine Dijkstra die haar zieke collega Michiel Bunnik verving. Zij allen feliciteerden GMHC met het 40-jarig bestaan. Victor Brouwer benadrukte het belang van middelgrote clubs als GMHC en wethouder Corine Dijkstra benadrukte dat de stad Gouda blij mag zijn met zo’n grote en actieve sportclub, die zich ook van een goede maatschappelijke kant laat zien. Zij doelde op het G-hockey en op de actie die nu aan de gang is voor Ghana.

GMHC’s voorzitter Erik van Tussenbroek sprak namelijk een speciaal woord van welkom aan het adres van Thomas Wilberforce, voorzitter van de hockeybond in Ghana. Hij was bij GMHC geïntroduceerd door Patricia en Hans Stolk die een inzamelingsactie zijn begonnen voor de hockeysport in Ghana. In het clubhuis van GMHC staat een grote kist waarin sticks en andere hockeyspullen kunnen worden gedeponeerd en die te zijner tijd naar Ghana zullen gaan.

Nieuwe logo
Na de toespraken onthulden kinderwethouder Lauri Vonk samen met het kersverse jeugdbestuurslid Fien van Wissen een speciaal vervaardigd lustrumbord met daarop de data van komende lustrumactiviteiten. Dit bord krijgt een plaatsje aan de clubhuiskant van het hek rond veld 1. Verder onthulden ze een bord met het nieuwe logo van de club.

Toen al deze officiële plichtplegingen achter de rug waren, was het tijd voor drankjes en hapjes die op sierlijke wijze werden rondgebracht door jonge dames van GMHC. Onder de receptiegangers bevonden zich diverse oud-leden van de club die er mede voor zorgden dat het een hele feestelijke boel werd.

De kop is er af. In de loop van dit seizoen volgen nog talloze activiteiten in het kader van het lustrum. Gerrit Schinkel en zijn crew van RTV Gouwestad was aanwezig bij de knallende start van deze mijlpaal. In het bovenstaande filmpje kom je te weten wat de jarige club nog meer in petto heeft in het kader van dit lustrumjaar?