Louter tevreden gezichten bij Ad Astra

3 September 2019, 10:52 uur
Sport

Ad Astra maakt na het Ad Astra Kaasstad Open tennistoernooi, dat van 17 tot en met 25 augustus werd gehouden, een mooie balans op. Het was weer een succesvolle tennisweek, in alle opzichten. Bij en na afloop van de dertigste editie louter tevreden gezichten bij deelnemers, sponsors, bezoekers en niet in de laatste plaats de vereniging zelf en met name de toernooi- en barcommissie. Een Ad Astra ('Naar de sterren')-toernooi onder een zeer goed gesternte en onder ideale weersomstandigheden. Mooier kon het eigenlijk niet voor de Goudse tennisvereniging. De enige verliespost was de partij van 450 tennisballen die er doorheen gejaagd werd. 

Het toernooi kende op papier al een spetterende start met een volle en sterke bezetting. Ad Astra had met 320 tennissers en tennissters een mooi deelnemersveld. ,,De deelnemers vertegenwoordigden maar liefst 40 tennisverenigingen. Hofleveranciers waren uiteraard de Goudse clubs: Ad Astra, TIOD en Be Quick. In totaal hebben we 250 wedstrijden gespeeld”, aldus Frits Straver van de Open Toernooi Commissie (OTC).  

Het toernooi begon en eindigde met uitstekend tennisweer. De week stond naast het tennis in het teken van Kaasstad Gouda. ,,Centraal stond de sfeer en de gezelligheid. Echter, ik ben tijdens het toernooi veel op het park geweest en heb kunnen zien dat in vele partijen het winnen toch echt wel belangrijk gevonden werd. Strijd en spanning dropen ervan af. Maar altijd gemoedelijk en sportief. We zagen dat de verliezers en winnaars na de wedstrijd heerlijk op ons verfraaide terras gezellig een drankje bleven drinken en bleven eten”, vertelde Ad Astra-voorzitter Gerard van Bentum in zijn dankspeech na afloop van het toernooi. 

Een bijzonder woord van dank had Van Bentum voor de vele vrijwilligers: ,,Zo’n toernooi brengt heel veel werk met zich mee. We mogen ons gelukkig prijzen dat vele vrijwilligers zich zo ontzettend goed hebben ingezet om er een mooi feest van te maken. Dat geldt natuurlijk voor de Open Toernooi-, de Bar- en de Accommodatiecommissie. Tevens heeft de keukengroep weer voor voortreffelijke maaltijden gezorgd. En dan natuurlijk niet te vergeten alle leden die vele handjes hebben uitgestoken om de commissies te helpen. Ik zou mij niet verbazen als er zo’n 150 vrijwilligers geweest zijn die aan het welslagen van dit toernooi hebben meegewerkt…” 

Van Bentum zette ook de hoofdsponsors in de schijnwerpers: ,,Geweldig. Zij hebben een belangrijke geldelijke bijdrage aan dit toernooi geleverd. Neem alleen maar de Sponsorloterij met voor 2000 euro aan prijzen. Natuurlijk is er een goed zakelijk belang, maar zij vinden het sociale gevoel, het hart hebben voor een vereniging met z’n vele vrijwilligers, ook heel belangrijk. Als laatste wil ik namens Ad Astra ook alle deelnemers en toeschouwers bedanken voor het mede mogelijk maken van het welslagen van deze geweldige week. Ik hoop u allen volgend jaar hier weer aanwezig te zien…”

Gouwestad TV maakte een reportage van dit tennisevenement. Zie het filmpje op de frontpagina.

Hieronder de foto's van de finaledag en de winnaars.