Kranten lovend over landskampioen Feyenoord, en over trainer Slot

15 May 2023, 11:40 uur
Sport
mainImage
ANP

De lof voor landskampioen Feyenoord is groot maandagochtend in de dagbladen. Op de voorpagina’s van zowel het AD als De Telegraaf, NRC en de Volkskrant prijken foto’s van feestende spelers of supporters na het binnenslepen van de titel zondagmiddag. De meeste inhoudelijke aandacht van de kranten gaat echter uit naar de trainer van de Rotterdamse ploeg: Arne Slot.

"Dit keer werd Arne Slot door fans en spelers geëerd als de grote man achter het succes", schrijft Trouw. "De 44-jarige Zwollenaar werd op het veld na afloop door zijn spelers gejonast."

In het AD staat, naast de berichtgeving over het kampioenschap, ook een uitvoerig portret van de trainer en diens werkwijze. "Arne Slot: de nieuwe Hollandse meester", luidt de kop erboven. "Alle oefenvormen zijn bij Slot gerelateerd aan de aanvallende speelwijze", schrijft de krant. "Er zit altijd tempo en energie in."

In goede handen

De Telegraaf heeft een foto van Slot, met de kampioensschaal in zijn handen, op de cover van zijn sportbijlage gezet. De krant interviewt onder meer zijn voorganger bij Feyenoord, Dick Advocaat. Na een gesprek bij Slot thuis kreeg die het idee dat Feyenoord bij Slot in goede handen zou zijn, stelt de krant. Advocaat zelf zegt over Slot in het dagblad: "Als je vervolgens in je eerste twee seizoenen de finale van de Conference League haalt en kampioen van Nederland wordt, heb je het heel knap gedaan. Met een moeilijke manier van spelen, met vroeg druk zetten."

Zelfs de Amsterdamse krant Het Parool moet erkennen dat het aantrekken van Slot een meesterzet is geweest van het Rotterdamse Feyenoord. "De jonge trainer (44) kreeg Feyenoord aan het aanvallen, duidelijk veel fitter dan voorheen en koppelde zijn ideeën ook nog eens aan klinkende resultaten."

Onbetwiste regisseur

En ook NRC draait er niet omheen. "Hoe Arne Slot Feyenoord naar de landstitel leidde", kopt die krant boven een vijf pagina's lange "reconstructie van een onwaarschijnlijk kampioenschap". Volgens de Volkskrant was Slot dan ook "de onbetwiste regisseur buiten het veld". Hij gaf Feyenoord "een nieuw gezicht". Aanvoerder van Feyenoord Orkun Kökcü zegt in die krant: "De trainer is ongelooflijk belangrijk, als trainer, maar ook als mens."