Kort geding FC Utrecht en KNVB begint vrijdag om 14.00 uur

20 May 2021, 13:30 uur
Sport
mainImage
ANP

De rechtbank Midden-Nederland buigt zich vrijdag over het kort geding dat FC Utrecht tegen de KNVB heeft aangespannen. De zitting begint om 14.00 uur. Meer informatie over een livestream voor pers en publiek volgt donderdag.

FC Utrecht verzet zich tegen het besluit van de KNVB om de finale van de play-offs tegen Feyenoord in De Kuip van zaterdagavond (20.00 uur) naar zondagmiddag (12.15 uur) te verplaatsen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil niet dat Feyenoord zaterdagavond in Rotterdam voetbalt vanwege het Eurovisie Songfestival in Ahoy.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft besloten het duel te verplaatsen. Volgens de nationale voetbalbond zijn de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de finale groter dan de gevolgen voor FC Utrecht als het een dag later moet spelen.

Feyenoord mag de finale in De Kuip spelen omdat het in de Eredivisie hoger is geëindigd dan FC Utrecht. De club uit de Domstad verzet zich tegen het besluit om zondag te voetballen en eist dat de reglementen worden nageleefd. Feyenoord loopt de kans op een reglementaire nederlaag als het de finale niet volgens de richtlijnen kan spelen.

FC Utrecht botste vorig seizoen met de KNVB toen het de bekerfinale tegen Feyenoord niet meer mocht spelen, nadat het seizoen voortijdig was afgebroken na de uitbraak van het coronavirus. De club miste vorig jaar ook een Europees ticket omdat het bij het afbreken van de Eredivisie met een wedstrijd minder gespeeld en een veel beter doelsaldo 3 punten minder had dan Willem II.


Door: ANP