KNVB denkt mee met amateurclubs die spelen tijdens WK-duel Oranje

29 November 2022, 19:48 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetbalbond KNVB gaat zaterdag in het amateurvoetbal geen wedstrijden verplaatsen omdat Oranje die middag speelt op het WK. De bond heeft de clubs wel laten weten dat ze in onderling overleg de mogelijkheid hebben om te schuiven met wedstrijden. Het Nederlands elftal begint zaterdag om 16.00 uur aan het duel uit de achtste finales van het WK.

"De KNVB gaat geen wedstrijden verplaatsen voor deze speeldag, maar we kunnen ons voorstellen dat verenigingen dit zelf wel willen doen om niet te spelen tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal dit WK", meldt de bond. "Mocht je willen verplaatsen, houd er dan rekening mee dat er binnen de B-categorie veel ruimte is om wedstrijden te verplaatsen in onderling overleg. Stem daarom tijdig met tegenstanders af wat jullie met de wedstrijd willen doen."

Voor de zogeheten A-categorie van het amateurvoetbal (de hogere niveaus) zijn die mogelijkheden beperkter. "Maar uiteraard mogen wedstrijden in onderling overleg binnen de geldende kaders verplaatst worden." De KNVB adviseert clubs om bijvoorbeeld wedstrijden uit de B-categorie te verplaatsen naar een andere dag, zodat in het programma van komende zaterdag ruimte komt om duels uit de A-categorie te vervroegen.

 


Door: ANP