Gouds Dagblad | Knappe zege VollinGo op Havoc

Knappe zege VollinGo op Havoc

mainImage

Dames 1 van VollinGo hebben zich in de kopgroep van de Eerste Divisie genesteld door een knappe en verrassende uitoverwinning op het hoger geklasseerde Havoc. De vrouwen van trainer/coach John Stubbe wonnen met 1-3.

Ontketend
VollinGo kreeg bij de start van de wedstrijd direct te maken met een ontketend Havoc (5-1). Maar goede serviceseries van Sanne Krutzen en de voor het eerst startende Debora Keus trokken de stand gelijk op 8. Na de 12 punten namen de Goudse meiden het initiatief over en scoorden ze 13 punten tegenover 3 van Havoc. Vanuit de sterke service van Cat Stubbe kon VollinGo vooral naar hartenlust scoren aan beide antennes (15-25).

Dadendrang
De start van set 2 was ook nog voor de winnaar van set 1 maar de thuisploeg was niet van plan om mee te werken aan de dadendrang van VollinGo. Na de 10-10 was het betere spel voor Havoc en legden ze met haarscherpe services het vuur na aan de Goudse schenen. Het zeer gevarieerde spel van Havoc leverde voor VollinGo veel problemen op en liet de gasten achter de feiten aanlopen. Met Anna Nieuwstad voor Sanne Krutzen (17-13) probeerde coach John Stubbe vooral de pass en de verdediging te versterken. Het verse bloed zorgde echter niet voor de benodigde impuls (25-20).

Koffiedik
Met de gelijke stand in sets en het getoonde spel aan beide zijden was een voorspelling van de afloop koffiedik kijken maar was het harde werken van beide ploegen een lust voor het volleybaloog. Even liep Havoc weg bij VollinGo, maar met de time out (12-9) zette de Goudse coach zijn ploeg weer op het juiste spoor. Julie Kroon serveerde sterk en de Stubbe Sisters raakten aanvallend op dreef. Binnen de lijnen gekomen Daphne Hulst deed met aanval en blok een duit in het zakje en zo pakte VollinGo set 3 (20-25).

Rug rechten
Havoc had thuis nog maar 1 set verloren en moest dus de rug rechten om niet akkoord te gaan met een eerste thuisverlies. VollinGo wilde niet meewerken en liet zien dat ze met twee veel scorende spelverdelers (2-4 systeem) en een steeds beter functionerende Milou Siregar als libero, de basis legde voor de overwinning. Op 8-14 greep Havoc nog een keer in de buidel met mooi volleybal en maakte het gaatje zelfs 4 punten kleiner (18-19). Maar de meiden uit de stad van Stroopwafels, Kaas en Kaarsen schrokken op tijd wakker en eindigden met een goede sprint (21-25).

Koppies
“We hebben in de 3e set onze blokkering en verdediging aangepast en daar lag voor mij de basis voor deze overwinning. En even leken we de koppies te laten hangen, maar we hebben elkaar daarmee goed geholpen en met het juiste gedrag hier vier punten verdiend”, aldus een stralende John Stubbe. Koploper VC Activia ging nog met een 4-0 verlies bij Havoc de zaal uit dus VollinGo kan extra trots zijn op deze mooie overwinning.

Zaterdag 9 november speelt VollinGo om 19u00 thuis (sporthal De Zebra) tegen Stravoc dat afgelopen speelronde met 3-1 wist te winnen van Thor uit Bergambacht.


Foto: VollinGo, Kirstie Huizinga