3 December 2023, 10:00 uur
Screenshot
Kitolano

door Piet Ocks

De wedstrijd was het aanzien nauwelijks waard. Zo pover, zo onsamenhangend, zo inspiratieloos , kortom bedroevend. ''Nee,'',moest zelfs Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk erkennen, ''het was niet al te best. Het was een typische nul-nul wedstrijd. Een gelijkspel was eigenlijk logischer geweest, maar we hebben geknokt en gestreden.''

Desondanks ging Sparta met de drie punten (0-1) aan de haal in Almelo, waar Heracles gefrustreerd achterbleef, zoals trainer John Lammers de nederlaag omschreef. ''Op z'n minst hadden we een gelijkspel verdiend. We misten twee opgelegde kansen.''

Het was wederom de verdienste van Nick Olij, die Sparta andermaal op de been hield met twee fraaie reddingen. Joshua Kitolano, die met zijn 0-1 en zijn sterke optreden tot ''man van de wedstrijd'' werd uitgeroepen, was dan ook de eerste om de titel over te dragen aan zijn doelman, die na 34 minuten Bryan Limbombe voor de eerste keer van scoren afhield. En dat kunststukje na 60 minuten herhaalde na opnieuw een inzet van Limbombe.

Ietwat tegen de verhouding in kwam Sparta zelfs op voorsprong, toen Djevencio van der Kust na 62 minuten simpel aflegde op Joshua Kitolano, die met een gemikte schuiver zijn vierde treffer van het seizoen inschoot, waarmee hij zich promoveerde tot clubtopscorer.

Aanvoerder Bart Vriends loofde Kitolano om zijn sterke optreden. ´'Hij wordt steeds meer een complete speler. Hij heeft diepte in zijn spel en hij kan scoren.'' Zoals hij ook het optreden van de hele ploeg roemde. ''Dit is een sterke teamprestatie.''

Opstelling Sparta: Nick Olij, Saïd Bakari, Bart Vriends, Tijs Velthuis, Djevencio van der Kust, Jonathan de Guzman, Camiel Neghli, Joshua Kitolano. Tobias Lauritsen, Metinho (90. Rick Meissen), Charles-Andreas Brym (76. Django Warmerdam).