Kampioenswedstrijd Jodan Boys 10 live op Fox Sports

29 April 2018, 18:08 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Met video's |

Het tiende mannenelftal van de Goudse amateurclub Jodan Boys is de winnaar van KampioensKoorts. Dat betekent dat de kampioenswedstrijd van Jodan Boys 10 op zaterdag 19 mei live wordt uitgezonden op FOX Sports.Jodan Boys 10, dat uitkomt in de zesde klasse, kan op zaterdag 19 mei kampioen worden. Ze nemen het dan om 11u30 in eigen huis op tegen Moerkapelle 3. Het kampioenschap kan Jodan Boys bijna niet meer ontgaan; het team staat bovenaan de ranglijst en heeft nog vier inhaalwedstrijden te spelen waarin de voorsprong op achtervolger Be Fair 6 kan worden vergroot.

Tweeduizend gehaktballen draaien, gedrild worden door ex-profvoetballer Andy van der Meijde, steun zoeken bij het college van B & W: de teamleden van Jodan Boys 10 hebben er alles aan gedaan om die plek in de live uitgezonden finale te bemachtigen. Andy van der Meijde kwam Jodan Boys 10 zelfs klaarstomen voor hun aanstaande kampioenschap. Van der Meijde was zaterdag 21 april op het complex van Jodan Boys aan de Sportlaan aanwezig. De club kreeg een geweldige derde helft van de wedstrijd. ,,Het was prachtig weer en de biertanks waren goed gevuld", aldus een woordvoerder van Jodan Boys 10.De Goudse formatie was een van de drie teams die in aanmerking kwamen voor de hoofdprijs van de actie Kampioenskoorts van Fox Sports en Keukenkampioen. De andere twee teams waren Spero 7 en Altena 5. Deze drie teams gingen door naar de finaleronde, waarbij de ze kans kregen hun kampioenswedstrijd live op de sportzender uitgezonden te krijgen. Vandaag kregen ze te horen dat dit is gelukt. Zingend en springend wordt dit gevierd in restaurant Rhodos, die de voetballers hebben gebombardeerd tot 'fanzone'.

Steun van Michel Breuer en Bas Nijhuis
Jodan Boys 10 heeft alles uit de kast gehaald om de KampioensKoorts-wedstrijd te winnen. Zo heeft het team publieke steunbetuigingen weten te krijgen van onder andere profvoetballers Michel Breuer en Michel Kramer en scheidsrechter Bas Nijhuis. Ook heeft het team zich ingezet voor een goed doel: Stichting Kans Tegen Kanker. In totaal deden 923 teams mee aan KampioensKoorts, de campagne van Keuken Kampioen en FOX Sports.

Kampioenswedstrijd
Het kampioensduel wordt 19 mei live op FOX Sports uitgezonden en voorzien van professioneel commentaar door Koert Westerman. De analyse komt van Ronald de Boer aan de desk bij Pascal Kamperman. Langs het veld en op de tribune zorgt Hans Kraaij Jr. voor de interviews.

Keuken Kampioen
Keuken Kampioen en FOX Sports zetten met KampioensKoorts het amateurvoetbal in het zonnetje. Vorig jaar gebeurde dat naast KampioensKoorts ook door het organiseren van een voetbalclinic van Diego Maradona, die werd gewonnen door de mannen van IJsselmeervogels 4.

Het KampioensKoorts-duel Jodan Boys 10 – Moerkapelle 3 is zaterdag 19 mei om 11u30 te zien op FOX Sports.

Zie ook www.facebook.com/JodanBoys