Kampioenswedstrijd is toch speciaal

6 May 2019, 15:50 uur
ONA 4

"Wij van ONA 4 worden 5 mei kampioen!! In het jaar dat ONA 100 jaar wordt, hoe bijzonder is dat??!!?  Zou het geen goed idee zijn als jullie een fotootje komen schieten en een klein stukje met onze aanvoerder met foto in de krant willen plaatsen? Dat zouden wij heeeeeeeel leuk vinden!!!". Zo liet Bob Linthorst van ONA 4 ons weten. Linthorst vroeg ons al een paar weken geleden of wij geen aandacht aan de kampioenswestrijd wilden besteden. Tuurlijk, waarom niet. Stuur maar door. Zo gezegd zo gedaan: hieronder het wedstrijdverslag van Linthorst.

Een kampioenswedstrijd is toch een speciale wedstrijd. Je gaat wat vroeger naar bed (de meesten) en iets wat vaker naar het toilet in de ochtend. Eerder naar de kleedkamer en dat soort dingetjes. Kleine zenuwen voor iets waar je een heel seizoen met elkaar voor loopt te knokken en te lachen. Vooral lachen.

Toen het rook van de fakkels was opgetrokken, floot de goed fluitende Piet Ernst voor de eerste helft.

Een eerste helft die het eerste kwartier bol stond van de zenuwen. Maar Bart den Braven knalde na een goeie actie de 1-0 binnen, weg zenuwen!!!! Daarna begonnen we onze eigen spel weer te spelen. Dat betekent veel kansen creëren en soms ook kansen benutten.

Ongeveer rond de 25-ste minuut werd er na een forse charge van een GSV-speler een vrije trap toegekend aan ONA. Nadat Chris Langeveld de vrije trap niet direct verzilverde, schoot Samir Belkhadda in de rebound wel raak: 2-0. Kort voor rust schoot Bart den Braven zijn tweede goal tegen de touwen.

De ruststand was een ruime 3-0 en uit ervaring van het afgelopen seizoen wisten wij dat wij dit niet meer uit handen zouden geven.

Na de rust werd de geblesseerde scheidsrechter Piet Ernst vervangen door de eveneens goed fluitende Wim Linthorst.

Wij hebben ook nog een aantal vedette’s in ons elftal, waaronder Chris Langeveld die de vierde en vijfde goal binnenschoot. Dan heb je nog onze aanvoerder Sylvester Hageman die de 6-0 aantekende: het feest was compleet.

GSV maakte er nog 6-1 van maar dat mocht de pret niet drukken. Na het laatste fluitsignaal barste het feest los tot in de late uurtjes.

Wat bijzonder is het als je als team kampioen wordt in het jaar dat de club 100 jaar jong is!!! Geweldig!

Wat cijfers: 18 gespeeld 51 punten, 127 doelpunten voor, 26 doelpunten tegen, 1 wedstrijd verloren. Met 3 wedstrijden te gaan, kan het nog hoger en beter uitvallen!!