Joy Stubbe verliest NK-Beachvolleybalfinale

26 August 2019, 12:49 uur
Sport
mainImage
ANP

Op het NK beachvolleybal heeft Joy Stubbe met haar partner Marleen van Iersel de Nederlandse titel niet kunnen prolongeren. De Goudse speelster verloor zondag verrassend in de finale met 1-2 van de talenten Pleun Ypma en Emma Piersma.

Een bomvol stadion genoot zondag van spectaculaire finales vol met spanning, spektakel, verrassing en hoog niveau beachvolleybal. Ruim 2500 man was getuige van de stunt van de jonge Pleun Ypma en Emma Piersma.

Joy Stubbe had op het NK in het zonovergoten The Hague Beach Stadium maar één doel: de titel. Samen met Marleen van Iersel was ze de uitgesproken favoriet. Tijdens de finale van de vrouwen gebeurde iets waar misschien een aantal mensen op hoopte, maar waarvan vrijwel niemand het verwachtte. Een kolkend stadion zag hoe de jonge Emma Piersma en Pleun Ypma hun stunt van het seizoen neerzette. In drie sets versloegen de talenten van BTN het topteam Stubbe/van Iersel.

De eerste set werd gewonnen door de vrouwen die op papier de sterkste zijn. Joy Stubbe en Marleen van Iersel sleepten vrij gemakkelijk de eerste set binnen. Met 22-20 in de tweede set hielden de jonge meiden zichzelf nog in leven, waarna ze in de derde set enorm sterk begonnen. "We speelden echt punt voor punt en waren totaal niet bezig met een eventuele stunt," vertelt de 18-jarige Piersma. 

Dat bleek, want de meiden hielden het hoofd koel tot aan het allerlaatste punt. Met 15-10 in de derde set schreven de twee de Nederlandse titel op hun naam. De kersverse Nederlandse kampioenen kunnen het zelf nauwelijks geloven. "Het moet echt allemaal nog bezinken, misschien dat ik het morgenochtend kan bevatten als ik wakker word en de beker in mijn kamer zie staan," zegt Pleun Ypma met een enorme lach op haar gezicht. 

Met een zeer spectaculair en succesvol DELA NK Beach als afsluiter is het Nederlandse beachvolleybalseizoen van 2019 ten einde. Zowel de mannen als de vrouwen kennen een nieuwe Nederlands kampioen.