mainImage

Joep de Jong met Jong Oranje naar EJK

Afbeelding is niet meer beschikbaar
13 mei 2018, 15:15 uur
Sport

De Nederlandse waterpolomannen onder de 19 jaar,  met Widex GZC Donk-speler Joep de Jong, hebben zich door een 4-5 winst op Duitsland geplaatst voor het Europese Jeugd Kampioenschap.


In het Bulgaarse Boergas moest Oranje tot het uiterste gaan. Halverwege keek de ploeg tegen een 3-1 achterstand aan. Net als in de wedstrijd van zaterdag tegen Georgië, knokte Nederland zich terug. Eind derde periode was de achterstand weggepoetst en stonden de ploegen weer met 3-3 gelijk. In het laatste kwart kwam Duitsland nog wel op 4-3, maar met treffers van Stan van Ruiten en vervolgens Mees Keuning pakte de ploeg van debuterend bondscoach Harry van der Meer de volledige winst. Met dit aansprekende resultaat eindigt Nederland als groepswinnaar in de poule, nog voor Georgië. Die positie levert een plek op het EJK op dat eind augustus in Minsk, Wit-Rusland, gehouden zal worden.

,,Dit voelt geweldig”, straalt Van Der Meer. ,,Mooie ontlading, ook voor mij. Als eerste keer met deze jongens. En dan gelijk kwalificeren. Dat is geweldig. We hebben er hard voor moeten werken, tegen goede tegenstanders als Georgië en dan nu Duitsland. Als je ziet hoe deze ploeg ook na een achterstand zich terug vecht en de grote lijnen van de tactiek kan volgen, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn”, besluit hij.Van der Meer selecteerde voor het EJK-kwalificatietoernooi in Sofia de volgende dertien spelers: Jelto Spijker (VZC Veenendaal, keeper), Mees Keuning, Phil Brantjes en Angelo Corver (ZV De Zaan), Thijs Stroomberg (keeper) en Rick Meijer (Polar Bears), David Spijker  en Stan van Ruiten (De Zijl Zwemsport), Jeroen Rouwenhorst (Schuurman BZC), Niels Hofmeijer (Het Ravijn), Julian van Oorschodt (PSV), Joep de Jong (Widex GZC Donk) en Benjamin Hessels (UZSC). De ploeg wordt verder begeleid door Jacob Spijker (teammanager/assistent-coach) en Guido Bakker (fysiotherapeut).

Zondag 13 mei, Poule A, Boergas (BUL)
Duitsland - Nederland: 4-5
Periodestanden: 0-1, 3-0, 0-2, 1-2
Doelpuntenmakers Nederland: Stan van Ruiten 2, Mees Keuning, Julian Oorschodt, David Spijker.

Bulgarije - Georgië: 4-15
Periodestanden: 0-4, 1-2, 2-3, 1-6

Eerdere uitslagen

Vrijdag 11 mei, Poule A, Boergas (BUL)
Bulgarije - Nederland: 4-18
Periodestanden: 0-4, 1-5, 1-3, 2-6
Doelpuntenmakers Nederland: Phil Brantjes 6, Mees Keuning 3, Joep de Jong 3, Rick Meijer 2, Jeroen Rouwenhorst, Niels Hofmeijer, Juliaan Oorschodt, Benjamin Hessels.

Georgië - Duitsland: 6-5
Periodestanden 1-1, 3-0, 0-1, 2-3

Zaterdag 12 mei, Poule A, Boergas (BUL)
Nederland - Georgië: 7-7
Periodestanden: 2-1, 0-1, 1-3, 4-2
Doelpuntenmakers Nederland: Stan van Ruiten 3, David Spijker 2, Niels Hofmeijer, Rick Meijer.

Bulgarije - Duitsland: 2-26
Periodestanden: 0-6, 1-9, 1-5, 0-6


Nummers 1 en 2 plaatsen zich voor het EJK
Nummers 1 en 2 plaatsen zich voor het EJKBron: waterpolo.nl

 


Foto: Digitaal Dagblad