Jodan Boys vraagt weer entreegeld

14 September 2019, 08:30 uur
Sport
mainImage
Parole, bureau voor journalistieke producties

De Goudse voetbalvereniging Jodan Boys hervat met ingang van het seizoen 2019-2020 het heffen van entreegeld voor de wedstrijden van Jodan Boys 1, zoals dat in het verleden ook altijd gebruikelijk was. 

In het seizoen 2018-2019 hief Jodan Boys geen entree. "Dit was een experiment om te zien of dit zou leiden tot meer toeschouwers in het kader van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de wijk. Helaas is het experiment niet gelukt", aldus Marco Kastelein, voorzitter van de club.

In het seizoen 2018-2019 hief Jodan Boys voor het eerst geen entree. Dit was een test om te zien of het zou leiden tot meer toeschouwers. Deze moesten voornamelijk komen vanuit de wijk Oosterwei. Met meer mensen over de vloer hoopte de club op meer kantineomzet. Maar er kwamen het afgelopen seizoen niet meer toeschouwers. De wedstrijden van het eerste elftal trokken in de hoofdklasse net zoveel bezoekers als het seizoen ervoor: zo’n 300 tot 400 mensen per duel. ,,Daarom heeft het bestuur de conclusie getrokken om ermee te stoppen en weer entreegeld te vragen”, vertelt Kastelein.

De contributie is vastgesteld op 7 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Leden van Jodan Boys bezoeken alle wedstrijden uiteraard gewoon gratis.