Jodan Boys verlaat 't Slot in droeve stilte

18 February 2019, 11:52 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Julian Agatowski van Capelle (rechts) in duel met Kevin de Vries (Jodan Boys)

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stegeman op ’t Slot in Capelle ging Jodan Boys-verdediger Michel Verkaik op z’n kont zitten, bleef zitten en verzonk met zijn handen afwisselend in haar en baardje in droeve stilte, kennelijk goed beseffende dat met veel pech de tweede periode voor de Gouwenaars wel eens in een onverwachte zeperd zou kunnen eindigen.

Zwaluwen kan die tweede periode in de hoofdklasse namelijk nu met een beetje geluk ongehinderd op zijn naam schrijven wanneer het komende zaterdag in staat is thuis tegen het laag geklasseerde Nootdorp minimaal met 2-0 te winnen. In dat geval hebben de Vlaardingers met één doelpunt Jodan Boys overtroffen.

De Gouwenaren staan op dit moment – na 10 wedstrijden op 23 punten  – met 20 voor en 8 tegen. Zwaluwen heeft met één wedstrijd minder gespeeld 18 doelpunten gescoord en heeft er 7 in de min. Krikt Zwaluwen het doelsaldo daarentegen slechts met één goal op (bij 1-0 of 2-1 winst), dan volgt er nog een beslissingswedstrijd.

Het had zaterdagmiddag al feest kunnen zijn voor Jodan Boys, maar het vergreep zich - zonder de met griep op bed achter gebleven Mark Veerman - aan Capelle aan den IJssel, dat in de mergelgrotten van de hoofdklasse woest en woedende pogingen onderneemt om de nacompetitie te ontlopen. Puntje voor puntje wordt daartoe bijeen geschraapt en dit keer ging dat ten koste van Jodan Boys, dat zodoende de open huifkar moest afbestellen.

Het bleef 0-0 in Capelle aan den IJssel na een wedstrijd, die een half uur lang onderbroken werd omdat een toeschouwer op de tribune een hartstilstand kreeg. Dankzij adequaat optreden van omstanders, politie- en ambulancemedewerkers kon de man worden gereanimeerd.

Jodan Boys was voetballend beter, maar opgeteld naar kansen heeft Capelle het dichtst tegen een overwinning aangeschurkt. Te beginnen met voor rust toen een vlammend schot van Philippe den Hartog dankzij een fabelachtige reflex door Roald Heerkens van de doellijn werd gehaald. Maar ook de solo van Bram de Bruin leek regelrecht op succes af te gaan en ook toen hij later een herkansing kreeg, en zelfs nog een keer na rust in derde instantie, maar De Bruin was net zo ongelukkig als Omar Gomes Shee en in de blessuretijd Luuk Kraaijeveld.  

Daar staat na rust tegenover dat ook Bradley van der Meer zich een paar keer twee keer zo lang moest maken om de Gouwenaren niet via Waandels en El Idrissi tegen de verhouding in te laten toeschieten. Pech was er voor Elliot Pattinama van Jodan Boys, die na lang blessureleed zijn rentree maakte ter vervanging van El Kandoussi, maar kort daarop werd in moedeloze stemming richting kleedkamer hinkte met een hamstringblessure. Datzelfde noodlot trof Bram de Bruin van Capelle.