Jodan Boys toont karakter in Katwijk

18 November 2018, 11:01 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jodan Boys heeft zaterdag een goede 0-2 zege behaald op FC Rijnvogels. In Katwijk waren Kevin de Vries en Fanny Waandels (zie foto) trefzeker.

Jodan Boys reisde zaterdag naar FC Rijnvogels af in de wetenschap dat de vogels bezig waren aan een goede serie. De laatste vier wedstrijden werden in winst omgezet en doordeweeks was vv Charlois met 8-0 naar huis gestuurd. Jodan Boys daarentegen kende een hoop personele problemen. Huntink en Verbond waren beiden met een blessure uit de wedstrijd tegen VUC gekomen en konden op de tribune plaatsnemen naast de al langer geblesseerde Mohandis, Pattinama, Balidou, Oranje, Boot, el Hadotti en dos Santos. Aanvoerder Brank gaf voor de wedstrijd aan dat dit geen excuus mocht zijn en de jongens die wel aanwezig waren de punten naar Gouda mee moesten nemen.

Harold Vrolijk en Lion van de Velde begonnen in de aanval. Waandels startte door de blessure van Huntink een linie naar achter op het middenveld. Beide partijen waren zaterdagmiddag aan elkaar gewaagd. Jodan Boys opende desondanks sterker, dit resulteerde in een aantal corners en een goede kopbal van Jodan Boys. Na twintig minuten werden de vogels voor de eerste keer gevaarlijk, maar vonden het net niet. De uitstekend keepende Marvin Straver kon met een goede reflex redding brengen op de inzet van de Katwijkers. Jodan Boys groeide in de wedstrijd. De Gouwenaars speelden uiterst geconcentreerd en wonnen veel duels. In de 27e minuut begon Fanny Waandels met een solo vanaf het middenveld richting het doel van Zandbergen. Met zijn kracht en snelheid liet hij iedereen zijn hielen zien en eenmaal in de zestienmeter aangekomen werd hij onreglementair gestuit, wat resulteerde in een penalty! Kevin de Vries ging achter de bal staan en hij stuurde de keeper naar de verkeerde hoek. Zo kwam Jodan Boys na een half uur op een 0-1 voorsprong. Deze voorsprong werd in ieder geval tot de rust vastgehouden. Tijdens de theepauze werd duidelijk dat El Kandoussi niet verder kon. De jonge speler had een beenwond die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De aanvoerder van Jong Jodan Boys, Korstiaan Schuilenburg, nam zijn plaats in het veld in.

Tien minuten na de rust werd FC Rijnvogels voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft. Jaap van Duijn zag zijn schot wederom gekeerd worden door Marvin Straver, de rebound was niet besteed aan v/d Steen. FC Rijnvogels voerde vervolgens een dubbele wissel door en probeerde de druk op te voeren. Jodan Boys werd aan de andere kant gevaarlijk via de uitstekend spelende Mo Bellahcen. Zijn schot miste op een haar na het doel. Een kwartier voor tijd loste el Idrissi Lion v/d Velde af. Tien minuten voor tijd kwam daar de verlossende 0-2 van Waandels. Fanny stond aan het einde van een goed uitgevoerde counter. De zege kwam de resterende periode niet meer in gevaar.

Zo boekte Jodan Boys een hele goede overwinning, één van het collectief. De nul werd wederom gehouden. De zege was noodzakelijk want de ploegen net boven Jodan Boys pakte ook hun punten. Jodan Boys kan zo met een goed gevoel terugkijken op de laatste serie wedstrijden. Aankomende zaterdag neemt Jodan Boys het in eigen huis op tegen Zwaluwen.

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries, Heerkens, Veerman, Verkaik, Brank, Waandels, Bellahcen, el Kandoussi ‘(’46 Schuilenburg), v/d Velde (’75 el Idrissi), Vrolijk.