Jodan Boys krijgt Rijnvogels op bezoek

5 April 2019, 17:05 uur
Sport
mainImage
Parole, bureau voor journalistieke producties

We schreven het al eerder: Jodan Boys doet het altijd goed tegen vogels. Zie de resultaten tegen Go Ahead Eagels, Zwaluwen Vlaardingen... Zaterdag staat voor Jodan Boys de thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma. De heenwedstrijd ging ook gewonnen tegen deze vogels.

Smaak
De mannen van Jimmy Simons hebben de smaak te pakken. Wat heet? Rijnvogels won de laatste vijf competitiewedstrijden op rij. 2 Februari verloren de Vogels voor het laatst tegen Ter Leede. Na deze verliespartij werden XerxesDZB, Achilles Veen, Zwaluwen, Swift en Nootdorp aan de zegekar gebonden. FC Rijnvogels is de derde periode dus uitstekend begonnen en staat met de volle winst tussen de koplopers. De Katwijkers zullen deze serie voort willen zetten en zich zodoende plaatsen voor de nacompetitie.

Jodan Boys won vorige week de beslissingswedstrijd tegen Zwaluwen. De late goal van Brank zorgde voor een ware vreugdesexplosie voor een ieder die Jodan Boys een warm hart toedraagt. Door deze overwinning kan Jodan Boys aan het einde van het seizoen gaan strijden om een ticket voor de derde divisie. Maar voor het zover is zal Jodan Boys zich eerst nog veilig moeten spelen. Capelle staat met negen punten achtsterstand en een wedstrijd minder op een p/d plek. Daarnaast kent de hoofdklasse A een grote middenmoot. Jodan Boys zal dus nog de nodige punten nodig hebben.

Beker
Doordeweeks bereikten beide ploegen de kwartfinale van de beker. Jodan Boys speelde een erg goede wedstrijd tegen Capelle en won door doelpunten van de Vries en Bellahcen. FC Rijnvogels speelde tegen Wippolder en won met ruime cijfers, 6-2. Max van der Steen scoorde vier maal voor de Katwijkers. Aanstaande vrijdag vindt de loting plaats voor de kwartfinale.

Maar nu terug naar zaterdag. In november was de uitwedstijd in Katwijk het begin van de lange zegenreeks voor Jodan Boys. In een spannende wedstrijd waren Kevin de Vries en Fanny Waandels trefzeker en trokken de Gouwenaars met 0-2 aan het langste eind. Wie er dit keer met de winst vandoor gaat weten we zaterdag rond 16.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Weiland. Hij wordt geassisteerd door de heer W.J.M. Linders en de heer L.A. v/d Brugge.