Gouds Dagblad | Jodan Boys in Toto KNVB beker tegen Hoogland

Jodan Boys in Toto KNVB beker tegen Hoogland

mainImage

In de eerste kwalificatieronde van de Toto KNVB beker neemt Jodan Boys het in een uitwedstrijd op tegen Hoogland. Dat heeft de loting uitgewezen. De loting werd in Utrecht verricht door mister Ajax, Sjaak Swart.

De wedstrijd in de voorronde van de KNVB Beker wordt op zaterdag 17 augustus gespeeld. Bij winst kwalificeert Jodan Boys zich voor de tweede voorronde. Die wordt medio september afgewerkt.

Aansluitend staat de eerste ronde op het programma. Dan stromen ook alle betaald voetbalclubs die niet de groepsfase van een Europees toernooi halen in. De clubs die wel het hoofdtoernooi van de Champions League of Europa League bereiken, komen er pas in de tweede ronde bij.

Jodan Boys plaatste zich voor de 'grote' TOTO KNVB Beker door afgelopen seizoen de halve finales te bereiken van de districtsbeker West II.

In totaal werden 56 amateurclubs aan elkaar gekoppeld voor een knock-outwedstrijd die gespeeld wordt in het weekeinde van 17 en 18 augustus. De winnaars van de eerste ronde gaan naar de tweede kwalificatieronde waarvoor eind augustus geloot wordt en die midweeks in september wordt gespeeld. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, waarin de profclubs erbij komen. 


Foto: Jodan Boys