Ivanusec heeft bij Feyenoord weinig aanpassingstijd nodig

3 September 2023, 16:43 uur
Sport
mainImage
ANP

Luka Ivanusec liet zien bij Feyenoord weinig aanpassingstijd nodig te hebben. De Kroatische debutant had met een assist op Calvin Stengs een belangrijk aandeel in de ruime zege bij FC Utrecht (1-5). Ivanusec toonde daarnaast aan makkelijk te kunnen voetballen.

"De combinaties met Stengs liepen lekker, ja", zei de linksbuiten zelf. "We zijn allebei technische spelers die veel bewegen. We weten hoe we in de combinatie moeten spelen. Ik ben blij voor het team en voor mezelf. Ik ben hier pas een week, het heeft even tijd nodig voor ik helemaal gewend ben. Hopelijk gaat het met de week beter."

Ivanusec had de voorbije dagen veel contact met Josip Sutalo, zijn medespeler bij Dinamo Zagreb. De centrale verdediger verliet Kroatië ook voor Nederland, maar stapte juist over naar Ajax. "Ik realiseer me dat we voor de twee rivalen in Nederland spelen, maar ik ben goede vrienden met hem. Dus dan heb je veel contact."

Hoger niveau

Het niveau in de Eredivisie ligt duidelijk hoger dan in Kroatië, vertelde de 24-jarige Ivanusec in Stadion Galgenwaard. "Het tempo is hoger, de intensiteit ook. Feyenoord houdt er van de bal te hebben, ik gelukkig ook", aldus de international, die maandag naar Kroatië vertrekt voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden met zijn land tegen Estland en Armenië. "Ik zit nu nog in een hotel, na de interlandperiode hoop ik snel mijn appartement in Rotterdam in te kunnen."

Trainer Arne Slot was tevreden over het eerste optreden van Ivanusec. "Hij heeft een goede indruk gemaakt", vertelde hij. "We hebben veel buitenspelers die vanuit een bevlieging iets doen, maar dan soms ook zorgen voor balverlies. Luka is daar volwassener in en kiest ervoor, als de ruimte niet voor hem ligt, de bal in bezit te houden. Dat is soms heilig. Het is ook logisch dat hij daar wat volwassener in is, hij is al wat ouder. Luka heeft laten zien waarom we hem hebben gehaald."

 


Door: ANP